Χαν: Ελπίζω σε συμφωνία προς το συμφέρον των Ελλήνων

Την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία προς το συμφέρον των ανθρώπων στην Ελλάδα, εκφράζει ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», στην οποία ασκεί κριτική στη «χωρίς επαγγελματισμό» στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Χωρίς σχέδιο δεν μπορούν να γίνονται διαπραγματεύσεις, αυτό δεν είναι επαγγελματικό και το επικρίνω», σημειώνει προσθέτοντας, ότι εδώ και μήνες υπάρχει στασιμότητα στο κυβερνητικό έργο στην Ελλάδα και η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια της στασιμότητας και πρέπει να δράσει.

Κατά την άποψή του η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει υπομονή και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και εναπόκειται τώρα στην ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο και ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για το οποίο η Ελλάδα δεσμεύτηκε στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Ελπίζω, ότι μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία προς το συμφέρον των ανθρώπων στην Ελλάδα», καταλήγει ο Γιοχάνες Χαν στην τοποθέτησή του για το θέμα της Ελλάδας στη συνέντευξή του στην «Κουρίρ», στην οποία αναφέρεται επίσης στην κατάσταση στα Βαλκάνια, στην Ουκρανία, αλλά και στις συζητήσεις για μεταρρυθμίσεις στην Αυστρία.

Διαβάστε επίσης:

Εconomist: Συντάξεις, η αιτία που οι εταίροι απορρίπτουν τη νέα λίστα

Spiegel: Ελληνική παραφροσύνη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ