Η Κίνα τιμώρησε την Microsoft για φοροδιαφυγή

 Η Κίνα τιμώρησε την  Microsoft για φοροδιαφυγή 

 

Οι κινεζικές αρχές επέβαλαν στον αμερικανικό κολοσσό, Microsoft πρόστιμο ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων για φοροδιαφυγή. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, δεν ανέφερε συγκεκριμένα το όνομα της Microsoft, αλλά την φωτογράφησε, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της οικονομικής της ταυτότητας.

 

Το πρόστιμο περιλαμβάνει και τόκους και επιβλήθηκε για φοροδιαφυγή μέσω transfer pricing (ενδοομιλικών συναλλαγών). Συγκεκριμένα, το Xinhua επισήμανε ότι: « ενώ οι δραστηριότητες της εταιρείας στην Κίνα εμφανίζονται ζημιογόνες, τα κέρδη μεταφέρονται σε offshore φορολογικούς παραδείσους», προσθέτοντας ότι: « η ίδια η εταιρεία παραδέχθηκε τη φοροδιαφυγή».

 

 Οι  εκπρόσωποι της Microsoft  τόνισαν ότι: « ο αμερικανικός κολοσσός αποδέχτηκε  την υποχρέωση  να καταβάλλει  φόρους  ύψους 140 εκατομμυρίων δολλαρίων.

 

Σύμφωνα  με την ίδια εταιρεία, το 2012  οι φορολογικές αρχές της Κίνας και οι ΗΠΑ είχαν προχωρήσει σε συμφωνία τιμολόγησης αναφορικά με τις δραστηριότητες της Microsoft στην Κίνα.

Οι  FinancialTimes  αποκαλύπτουν παράλληλα ότι: « έγινε γνωστό ότι 1 εκατ. εργαζόμενοι της China National Petroleum Corporation, της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας, μεταφέρουν τα emailτους από τη Microsoft σε εθνικό πάροχο». «Ο τελευταίος χρόνος ήταν δύσκολος για τη Microsoft στην Κίνα, καθώς οι αρχές άνοιξαν τον Ιούλιο έρευνα για καταπάτηση αντιμονοπωλιακών κανόνων», ανέφεραν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ