Τα μέτρα του ΟΗΕ εναντίον της Αλ Κάιντα

Τα μέτρα του ΟΗΕ εναντίον της Αλ Κάιντα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να εξετάσει τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας την 19η Νοεμβρίου, με αφορμή ιδίως την κλιμάκωση της βίας από μέρους της αλ Κάιντα και των εξτρεμιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Αυστραλίας στα ΗΕ Γκάρι Κουίνλαν.

Η ανοικτή συζήτηση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ακολουθήσει την παρουσίαση μιας έκθεσης σχετικά με τη δράση των δικτύων της αλ Κάιντα και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων από μια αρμόδια επιτροπή του ΣΑ, διευκρίνισε ο Κουίνλαν, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου για τον Νοέμβριο, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Κουίνλαν είναι ταυτόχρονα ο πρόεδρος της επιτροπής η οποία είναι αρμόδια για την επιβολή των κυρώσεων σε βάρος της αλ Κάιντα.

Ο Αυστραλός διπλωμάτης απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την έκθεση στην οποία αναφέρθηκε· αλλά σύμφωνα με αντίγραφά της που διέρρευσαν στη βρετανική εφημερίδα The Guardian και άλλα ΜΜΕ, ο ΟΗΕ διαπίστωσε ότι περίπου 15.000 μαχητές από περίπου 80 χώρες μετέχουν στις άρρηκτα συνδεδεμένες, ταυτόχρονες συρράξεις στο Ιράκ και στη Συρία.

Ο Κουίνλαν είπε ότι ο Νοέμβριος θα είναι ένας πολυάσχολος μήνας για το ΣΑ, με «φιλόδοξους» στόχους, καθώς αναμένεται να συζητηθεί σε αυτό ένας «μεγάλος αριθμός ταυτόχρονων κρίσεων» σε παγκόσμιο επίπεδο: από την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στο ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα ως τις συγκρούσεις στην Υεμένη και το Νότιο Σουδάν και την πρόσφατη κρίση στην Μπουρκίνα Φάσο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ