Μοσκοβισί: Πυξίδα μου είναι οι κανόνες

Μοσκοβισί: Πυξίδα μου είναι οι κανόνες

O Γάλλος Πιερ Μοσκοβισί, στον οποίο ανατέθηκε η θέση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, υποσχέθηκε να εφαρμόσει τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες, την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση ανέβαλε για το 2017 τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.

«Πυξίδα μου είναι οι κανόνες» διαβεβαίωσε ο Μοσκοβισί ενώπιον δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Σχετικά με τη Γαλλία «δε βρισκόμαστε ούτε σε μία λογική επιείκειας ούτε σε μία τιμωρητική λογική» υποστήριξε την ίδια στιγμή σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό όμιλο επαρχιακών μέσων ενημέρωσης Ebra, όπου ανήκει η εφημερίδα Le Progrès de Lyon.

«Είναι το σύνολο της καμπύλης της τροχιάς που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Ο διάλογος θα ξεκινήσει, εγώ θα αναλάβω το ρόλο μου» προσέθεσε ο ίδιος στη συνέντευξη, που θα δημοσιευθεί αύριο.

Δεν θα υπάρχει «αναβολή, έκπτωση, εξαίρεση για οποιαδήποτε χώρα» τόνισε ο Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες ακόμα και αν υπάρχουν «πιθανότητες ερμηνείας ξεκινώντας από ένα συγκεκριμένο αριθμό καταστάσεων, προσπαθειών».

«Όταν εισέρχεται κανείς στην Επιτροπή, δεν ξεχνά την εθνικότητά του, τις πεποιθήσεις του: εγώ είμαι Σοσιαλδημοκράτης, είμαι υπερήφανος για αυτό, όμως έχω οριστεί Επίτροπος της ΕΕ, προασπιστής του γενικού συμφέροντος στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο ίδιος.

Σε άλλη συνέντευξη, που παραχώρησε στην οικονομική εφημερίδα Les Echos, ο ίδιος τόνισε: «Δεν θα είμαι ο πρεσβευτής της Γαλλίας στις Βρυξέλλες».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για το διορισμό του Πιερ Μοσκοβισί στη θέση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, υπογραμμίζοντας ότι ο διορισμός αυτός «συμβαδίζει με το αίτημα και τις επιθυμίες της Γαλλίας».

«Ο πρώην μου συνάδελφος στην κυβέρνηση είναι Επίτροπος, τον οποίο είχε προτείνει η Γαλλία για μία θέση που επιθυμούσε κατά τις συζητήσεις για τη νέα Κομισιόν, στη θέση του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων» τόνισε.

Τα μηνύματα, ωστόσο, της Γαλλίας προς τις Βρυξέλλες – διαβεβαίωσε ο ίδιος – θα απευθύνονται «στην Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όχι μόνο σε έναν επίτροπο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ