Γερμανία-Απεργούν οι πιλότοι της Germanwings

Γερμανία-Απεργούν οι πιλότοι της Germanwings

Η απεργία των πιλότων της Germanwings, θυγατρικής του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού αερομεταφορέα, της Lufthansa, άρχισε σήμερα νωρίς το πρωί και θα διαρκέσει έξι ώρες, από τις 06.00 -12.00 τοπική ώρα (07.00 -13.00 ώρα Ελλάδος).

Η κινητοποίηση προκάλεσε την ακύρωση 116 πτήσεων σε σύνολο 164, ενώ έως 15.000 επιβάτες αναμένεται να ταλαιπωρηθούν. Η Germanwings διασφαλίζει το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών πτήσεων της Lufthansa.

Οι απεργίες των αεροπορικών εταιριών στη Γερμανία δεν προκαλούν, ωστόσο, το χάος που προκαλούν όταν γίνονται σε αεροδρόμια άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Οι ταξιδιώτες ειδοποιούνται εγκαίρως με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο ή το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο και παίρνουν τα μέτρα τους: αλλάζουν πτήση ή ταξιδεύουν με το τρένο.

Εξάλλου η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στη Γερμανία διαφέρει από κρατίδιο σε κρατίδιο, κάτι που προκαλεί λιγότερη κοσμοσυρροή στα αεροδρόμια, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η απεργία αποφασίστηκε χθες από το συνδικάτο των πιλότων Cockpit μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση.

Την περασμένη εβδομάδα, το συνδικάτο είχε διακόψει τις συνομιλίες που διεξήγε εδώ και μήνες με τη διοίκηση της Lufthansa για τους όρους και τις προϋποθέσεις της πρόωρης συνταξιοδότησης των πιλότων του γερμανικού αερομεταφορέα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ