Σεούλ-Ο Πάπας βάφτισε τον πατέρα ενός από τα θύματα του ναυαγίου

Σεούλ-Ο Πάπας βάφτισε τον πατέρα ενός από τα θύματα του ναυαγίου

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να εκθέσει το θρησκευτικό του όραμα για την Καθολική Εκκλησία στην Ασία, κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα έχει την Κυριακή με τοπικούς καθολικούς επίσκοπους ενώ θα χοροστατήσει στη λειτουργία που θα τελεστεί για το κλείσιμο των δυο παράλληλων φεστιβάλ νεολαίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του ποντίφικα στην Νότια Κορέα ο Φραγκίσκος αναμένεται να ταξιδέψει με ελικόπτερο από τη Σεούλ προς το Χαέμι-επ ένα ιερό για τους καθολικούς κορεάτες μάρτυρες σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων νότιο-δυτικά της πρωτεύουσας, όπου θα συναντηθεί με καθολικούς επισκόπους.

Αργότερα ο ποντίφικας αναμένεται να βρεθεί στο κοντινό φρούριο Χαέμι για τη θρησκευτική λειτουργία στο πλαίσιο της λήξης των δυο παράλληλων φεστιβάλ νεολαίας, της Ασίας και της Νότιας Κορέας που διοργανώνονται εκεί και όπως εκτιμάται έχουν προσελκύσει περίπου 6.000 νεολαίους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πάπας πριν μεταβεί στο Χαέμι-επ για τη συνάντηση με τους επισκόπους βάφτισε την Κυριακή το πρωί τον Κορεάτη πατέρα ενός από τα θύματα του ναυαγίου του πλοίου Sewol. Η τελετή η οποία είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο το πρωί, πραγματοποιήθηκε τελικά την Κυριακή το πρωί με απλό τρόπο στο παρεκκλήσι της αντιπροσωπείας του Βατικανού στη Σεούλ όπου διαμένει ο πάπας κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού του στην Ασία.

Ο νεοφώτιστος, ο οποίος συνοδευόταν από δύο παιδιά του επέλεξε να πάρει το όνομα Φραγκίσκος. «Είναι πολύ συμβολικό το γεγονός ότι ο πάπας μπορεί να βαφτίσει έναν ενήλικα στη Νότια Κορέα σε μια χώρα με 100.000 βαπτίσεις καθολικών κάθε χρόνο» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ