Συνελήφθη στο…ταξίδι του μέλιτος

Συνελήφθη στο…ταξίδι του μέλιτος

 

Ξινό βγήκε το ταξίδι του μέλιτος σε έναν 30χρονο άνδρα ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια της πτήσης από την Ιαπωνία στην Χονολουλού, καθώς μέθυσε και επιτέθηκε σε έναν αεροσυνοδό.

Ο Kenji Okamoto ομολόγησε την ενοχή του την Παρασκευή.  Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε, τον περασμένο μήνα ο Okamoto πετούσε στην πρώτη θέση από την Οσάκα για το γαμήλιο ταξίδι του. Οι αεροσυνοδοί παρατήρησαν ότι ήταν ήδη μεθυσμένος  πριν την απογείωση και συνέχισε να πίνει κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο Okamoto εκνευρίστηκε όταν ένας αεροσυνοδός δεν πήρε το δίσκο με το φαγητό, αναφέρει δικαστικό έγγραφο.  Όταν ο αεροσυνοδός του είπε ότι δεν είχε «άδεια» χέρια, ο Οkamoto έριξε μια γροθιά σε έναν αεροσυνοδό ο οποίος παρενέβη σε μια προσπάθεια για εκτόνωση της κατάστασης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Okamoto χτύπησε τον αεροσυνοδό στα χέρια, τα οποία είχε σηκώσει για να προστατεύσει το κεφάλι του.

Το πλήρωμα της πτήσης της Delta Air Lines, είπε στις Αρχές ότι ο άνδρας αργότερα ζήτησε συγγνώμη κλαίγοντας, παρέμεινε ήρεμος για το υπόλοιπο της πτήσης και τελικά αποκοιμήθηκε.

«Ζητούσε ξανά και ξανά συγγνώμη, λέγοντας :”λυπάμαι” και έπεσε στα γόνατά», σημειώνεται στην δικογραφία.

Ο ίδιος είπε στις αρχές ότι ασχολείται με τον τομέα των κατασκευών και “έπινε επειδή γιόρταζε τον μήνα του μέλιτος με τη σύζυγό του … ότι παντρεύτηκε στις 20 Απριλίου του 2014,”. Ο Okamoto παραδέχθηκε ότι  πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, ήπιε τέσσερα ποτήρια μπύρα και ένα ποτήρι κρασί, ενώ συνέχισε να πίνει σαμπάνια και κρασί, εν πτήση.

Είπε ότι δεν θυμάται τι ακριβώς συνέβη και σημείωσε ότι στεναχωρήθηκε επειδή ένιωσε προσβεβλημένος  όταν ο πρώτος αεροσυνοδός δεν του πήρε τον δίσκο με το φαγητό.

Ο 30χρονος αφέθηκε αρχικά ελεύθερος από το δικαστήριο με εγγύηση 50.000 δολαρίων, όμως ο βοηθός εισαγγελέα είπε ότι ο Okamoto απέκρυψε ότι είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για επίθεση εναντίον αστυνομικού στην Ιαπωνία. Ο εισαγγελέας μάλιστα έδειξε φωτογραφίας του Okamoto με τατουάζ σε όλο του το σώμα, υποστηρίζοντας ότι είναι ύποπτος φυγής και επικίνδυνος.  

Σύμφωνα με εντολή του εισαγγελέα, ο 30χρονος απαγορεύεται να πετά με την αεροπορική εταιρεία Delta . Ο επαρχιακός δικαστής των ΗΠΑ δέχθηκε την άποψη του εισαγγελέα και τώρα ο Okamoto βρίσκεται στο κέντρο κράτησης της Χονολουλού.   

Έτσι, ο 30χρονος Ιάπωνας ποτέ δεν κατάφερε να απολαύσει το ταξίδι του μέλιτος στο πολυτελές ξενοδοχείο που είχε κλείσει.

Η δίκη του έχει προσδιοριστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 20 χρόνια.

 

Πηγή:Associated Press

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ