Σενάριο για το Boeing με βόμβα κρυμμένη σε παπούτσι

Σενάριο για το Boeing με βόμβα κρυμμένη σε παπούτσι

Μαλαισιανοί ισλαμιστές έχουν τεθεί τώρα στο μικροσκόπιο των αρχών που ερευνούν την εξαφάνιση της πτήσης MH 370, καθώς υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι μέλη τους σχεδίαζαν να προχωρήσουν σε αεροπειρατεία ανάλογη με αυτές που είχαν γίνει στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ηες Σεπτεμβρίου 2011.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά σενάρια που διερευνώνται για την τύχη της πτήσης των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Πληροφοριοδότης της Αλ Κάιντα, είπε σε κατάθεσή του σε δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα ότι τέσσερις ή πέντε άνδρες από τη Μαλαισία σχεδίαζαν να πάρουν τον έλεγχο επιβατηγού αεροσκάφους και να ανοίξουν την κλειδωμένη-σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς- πόρτα του πιλοτηρίου χρησιμοποιώντας βόμβα κρυμμένη σε παπούτσι.

Ο πληροφοριοδότης, σύμφωνα με εκπροσώπους ασφαλείας που επικαλείται η «Τέλεγκραφ», ανέφερε ότι είχε συναντήσει στο Αφγανιστάν τους μαλαισιανούς τζιχαντιστές –ένας από τους οποίους ήταν πιλότος-και ότι τους είχε δώσει βόμβα κρυμμένη σε παπούτσι για να αναλάβουν τον έλεγχο του αεροσκάφους στο οποίο θα έκαναν αεροπειρατεία.

Η αποκάλυψη αυτή, αυξάνει τις πιθανότητες να δέχθηκαν επίθεση οι δύο πιλότοι της πτήσης MH370, και να έγινε προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος ως βόμβα. Εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό, ένας από τους πιθανούς στόχους θα μπορούσε να είναι οι Δίδυμοι Πύργοι της Πετρόνας στην Κουάλα Λουμπούρ που είναι σύμβολο της Μαλαισίας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ