Νέα στοιχεία στο θρίλερ του Boeing

Νέα στοιχεία στο θρίλερ του Boeing

Μαλαισιανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν πλέον ότι το Μπόινγκ 777, που εξαφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο, ενδέχεται να εξετράπη από την πορεία του και να κινήθηκε προς τον Ινδικό Ωκεανό από κάποιον που γνώριζε πολύ καλά τους αεροδιαδρόμους, αλλά και τις θέσεις των ραντάρ.

«Πρόκειται ασφαλώς για κάποιον έμπειρο, ικανό και εν ενεργεία πιλότο» ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους αυτούς που μετέχει στις έρευνες οι οποίες καλύπτουν πλέον μια τεράστια ζώνη, από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η πηγή αυτή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, διευκρίνισε ότι η θεωρία αυτή βασίζεται σε δεδομένα που προέρχονται από ένα στρατιωτικό ραντάρ και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Το ραντάρ συνέχισε να καταγράφει ένα αεροπλάνο επί πολλές ώρες αφότου η πτήση ΜΗ370 χάθηκε από τις οθόνες των πολιτικών ραντάρ.

Ο άνθρωπος που άλλαξε την πορεία του αεροσκάφους «φαίνεται πως ήξερε πολύ καλά πώς να αποφύγει τα πολιτικά ραντάρ, ότι τα είχε μελετήσει επισταμένως» πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ μία ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ, το περασμένο Σάββατο. Έδωσε στίγμα για τελευταία φορά, ενώ βρισκόταν ανάμεσα στις ακτές της Μαλαισίας και του Βιετνάμ. Για το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνισή του έχουν διατυπωθεί μέχρι σήμερα πολλές και διάφορες θεωρίες και φήμες: ότι το ανατίναξαν αεροπειρατές, ότι αντιμετώπιζε σοβαρά τεχνικά προβλήματα, ότι το χτύπησε πύραυλος ή ακόμη και ότι αυτοκτόνησε ο κυβερνήτης του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ