Σκορπούν τον τρόμο Ισλαμιστές αντάρτες στην Νιγηρία

Σκορπούν τον τρόμο Ισλαμιστές αντάρτες στην Νιγηρία

Ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον 31 ανθρώπους εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον ενός χωριού στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως δήλωσε ένας γερουσιαστής της πολιτείας Μπόρνο μία ημέρα αφού έγινε γνωστό πως 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα κύμα επιθέσεων, την ευθύνη για τις οποίες οι αρχές επέρριψαν στην ισλαμιστική οργάνωση, Μπόκο Χαράμ.

Ένοπλοι έκαναν έφοδο στο χωριό Μάφα στην πολιτεία Μπόρνο και άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων που έτρεχαν να γλιτώσουν ενώ πέταξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κατοικημένα σπίτια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο γερουσιαστής, Άχμεντ Ζάνα, δήλωσε ότι 29 πολίτες βρήκαν το θάνατο στην έφοδο αυτή, και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από την έκρηξη μιας βόμβας νωρίτερα σήμερα, ενώ προσπαθούσαν να απομακρύνουν θύματα της χθεσινής επίθεσης από την περιοχή.

Η ισλαμιστική οργάνωση, Μπόκο Χαράμ, διεξάγει ένα αντάρτικο το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, καθώς επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό κράτος στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας, μιας χώρας 170 εκατ. ανθρώπων στην οποία καταγράφεται μια ευρεία εθνοτική και θρησκευτική ποικιλομορφία.

Δύο εκρήξεις βομβών στη Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 46 ανθρώπους το βράδυ του Σαββάτου, ενώ σε μια κοινότητα σε απόσταση περίπου 50 χλμ., δεκάδες ένοπλοι επιτέθηκαν και σκότωσαν άλλους 39 ανθρώπους

Στο μεταξύ επτά άνθρωποι, έξι ισλαμιστές μαχητές και ένας στρατιώτης των ενόπλων δυνάμεων του Καμερούν, έγινε γνωστό ότι σκοτώθηκαν χθες κατά την διάρκεια μιας εισβολής μελών της Μπόκο Χαράμ στο βόρειο τμήμα του Καμερούν.

Σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Καμερούν μέλη της Μπόκο Χαράμ «σκότωσαν ένα στρατιώτη», ενώ «οι στρατιώτες μας σκότωσαν έξι από τα παλικάρια τους» και «αιχμαλώτισαν» άλλους δύο μαχητές της νιγηριανής οργάνωσης κατά την διάρκεια μιας μάχης στο βόρειο τμήμα του Καμερούν, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία.

Μια ΜΚΟ στο Καμερούν επιβεβαίωσε την εισβολή των μαχητών της Μπόκο Χαράμ και ανέφερε ότι υπάρχουν «θύματα», χωρίς να είναι όμως σε θέση να δώσει έναν ακριβή απολογισμό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ