Ομπάμα: Τεράστια πρόκληση για τη Ρωσία

Ομπάμα: Τεράστια πρόκληση για τη Ρωσία

Τεράστια είναι κατά τον Μπαράκ Ομπάμα η πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ρωσία να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, η αυλαία των οποίων ανοίγει σήμερα.

«Οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν μια τεράστια πρόκληση για την πρόληψη κάθε είδους τρομοκρατίας ή βίας στις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα επενδύσουν πολλούς πόρους για το σκοπό αυτό», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο NBC.

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους Ρώσους, τόσο στο επίπεδο της επιβολής του νόμου , όσο και στις στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες», δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης.

«Είμαστε συνεχώς σε συνεργασία μαζί τους για να εξασφαλιστεί ότι όχι μόνο οι αθλητές μας, αλλά και όλοι εκείνοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες θα έχουν ασφάλεια», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, ο αρμόδιος αμερικανικός οργανισμός για την ασφάλεια των μεταφορών (TSA) ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε προσωρινά στις πτήσεις των επιβατών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προς τη Ρωσία να μεταφέρονται υγρά, τζελ ή σπρέι στην καμπίνα των επιβατών.

Η οδηγία αυτή ήρθε μια ημέρα αφότου η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς Ρωσία ότι μεμονωμένα άτομα θα μπορούσαν πιθανώς να κρύψουν εκρηκτικά στο εσωτερικό των σωληνάριων οδοντόπαστας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ