Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα στο Κάνσας

Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα στο Κάνσας

Οι ομοσπονδιακές αρχές του Κάνσας κατάφεραν την Παρασκευή να ματαιώσουν την επίδοξη προσπάθεια ενός τεχνικού ηλεκτρονικών συστημάτων, ο οποίος σκόπευε να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά σε κεντρικό αεροδρόμιο της πολιτείας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Τέρι Λόουεν, ο οποίος εργαζόταν ως τεχνικός ηλεκτρονικών συστημάτων στο αεροδρόμιο της Γουίτσιτα, συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα χρήσης όπλου μαζικής καταστροφής, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Μπάρι Γκρίσομ. Ο Λόουεν αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για την προσπάθειά του να παράσχει υλική υποστήριξη σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση.

«Ο 58χρονος συνελήφθη καθώς αποπειράθηκε να οδηγήσει ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο μέσα στο αεροδρόμιο, περνώντας την πύλη ασφαλείας με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση στον αεροδιάδρομο», δήλωσε ο Γκρίσομ.

Μια αντιτρομοκρατική ομάδα, στην οποία συμμετείχαν μέλη του FBI και της τοπικής αστυνομίας, παρακολουθούσαν τον Λόουεν από τις αρχές του καλοκαιριού καθώς είχαν αντιληφθεί ότι προσπαθούσε να συγκεντρώσει τα υλικά για τη δημιουργία βόμβας, την οποία θα ενσωμάτωνε στο αυτοκίνητό του.

Ο ύποπτος ήταν «αποφασισμένος να διαπράξει τη δολοφονική πράξη» και είχε μελετήσει τον χώρο και τη διάταξη του αεροδρομίου, τραβώντας φωτογραφίες των σημείων πρόσβασης, ενώ είχε ερευνήσει τα χρονοδιαγράμματα των πτήσεων και ποιες ήταν οι ώρες αιχμής, δήλωσε ο Γκρίσομ. Πρόσθεσε ότι ο Λόουεν ενεργούσε μόνος του και ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη συνεργασίας του με οποιαδήποτε θρησκευτική κοινότητα στη Γουίτσιτα.

«Συνέλαβαν έναν επίδοξο τρομοκράτη πριν όμως αυτός καταφέρει να αποτελέσει οποιονδήποτε κίνδυνο», δήλωσε ο κυβερνήτης του Κάνσας.

Εφόσον καταδικαστεί, ο Λόουεν αντιμετωπίζει ισόβια ποινή φυλάκισης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ