«Υπερβολικά πιθανό να ήταν τρομοκρατική ενέργεια»

«Υπερβολικά πιθανό να ήταν τρομοκρατική ενέργεια»

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι είναι «υπερβολικά πιθανό» να ήταν τρομοκρατική ενέργεια η δολοφονία στο νότιο Λονδίνο ενός άνδρα, που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν στρατιώτης που υπηρετούσε σε κοντινό στρατώνα.

«Προφανώς είναι νωρίς ώστε να έχουμε όλα τα στοιχεία (…) φοβάμαι όμως ότι είναι υπερβολικά πιθανό να πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση, του είδους που έχει ξαναδεί η πόλη στο παρελθόν», δήλωσε σε τηλεοπτικά δίκτυα.

Η Βρετανία ερευνά μια πιθανή νιγηριανή ανάμιξη με τους υπόπτους που φέρονται ότι σκότωσαν ένα στρατιώτη στο Λονδίνο, ενώ φώναζαν ισλαμικά συνθήματα, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγή που σχετίζεται με την υπόθεση.

Δύο ύποπτοι έχουν τεθεί υπό κράτηση μετά την επίθεση, την οποία η βρετανική κυβέρνηση χαρακτήρισε ως τρομοκρατική πράξη. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να μάθουν την ταυτότητα των υπόπτων.

Η πηγή, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι διερευνάται ένας νιγηριανός σύνδεσμος, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη φύση της ανάμιξης.

Εκπρόσωποι της αστυνομίας αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ