Πακιστάν: Επίθεση με χειροβομβίδα σε σχολείο

Πακιστάν: Επίθεση με χειροβομβίδα σε σχολείο

Ο διευθυντής ενός ιδιωτικού πρωτοβάθμιου σχολείου κι ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε δύο χωριστές επιθέσεις σήμερα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο διευθυντής του σχολείου στην συνοικία Ιτιχάντ Τάουν στην πόλη Καράτσι του νότιου Πακιστάν σκοτώθηκε όταν δύο άνδρες πέταξαν τουλάχιστον μια χειροβομβίδα κι άνοιξαν πυρ σε μια τελετή απονομής βαθμών στο σχολείο, δήλωσε ο Νάσιρ Μαχμούντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν έξι μαθήτριες, ηλικίας 5 ως 10 ετών, και δύο ακόμα εκπαιδευτικοί.

Οι δράστες διέφυγαν με μια μοτοσικλέτα και τα κίνητρά τους παραμένουν άγνωστα. Ουδεμία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σχολείο.

Ο νεκρός εκπαιδευτικός ήταν μέλος του Λαϊκού Εθνικού Κόμματος, το οποίο έχει συγκρουστεί επανειλημμένα με το κίνημα MQM, το οποίο ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της μεγαλούπολης του νότιου Πακιστάν όπου κατοικούν 18 εκατ. άνθρωποι. Στο Καράτσι σημειώνονται συχνά τα τελευταία χρόνια δολοφονίες με πολιτικά και θρησκευτικά κίνητρα, απαγωγές και επεισόδια.

Στη βορειοδυτική επαρχία Χάιμπερ-Παχτούνχβα, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και επτά άνθρωποι, τέσσερις πολίτες και τρεις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν νωρίτερα σήμερα σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι κοντά σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας. Σύμφωνα με έναν αστυνομικό στην περιοχή, μετά την επίθεση, η αστυνομία σκότωσε έναν εξτρεμιστή που είχε καταφύγει σε μια κατοικία στην περιοχή.

 

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη ούτε για την επίθεση αυτή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ