Μερς: Η κυπριακή λύση δεν αποτελεί ένα πρότυπο

Μερς: Η κυπριακή λύση δεν αποτελεί ένα πρότυπο

Η λύση που επελέγη για την διάσωση της Κύπρου “δεν αποτελεί ένα πρότυπο” που μπορεί να εφαρμοστεί σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, δηλώνει ο Ιβ Μερς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη στο ισπανικό οικονομικό έντυπο “Expansion”.

“Η κυπριακή λύση δεν αποτελεί ένα πρότυπο, πρόκειται περισσότερο για ειδικά μέτρα που προσαρμόστηκαν σε μια πραγματικά ειδική κατάσταση”, εξηγεί ο Μερς, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης αυτής που δημοσιεύτηκαν χθες στην ιστοσελίδα του “Expansion”.

Ο Μερς απαντάει με τα σχόλια αυτά στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την Δευτέρα, ο οποίος άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξη που παραχώρησε στους “Financial Times” και σε ένα πρακτορείο ειδήσεων ότι η λύση που εφαρμόστηκε στην Κύπρο θα μπορούσε να αναπαραχθεί σε άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Μερικές ώρες αργότερα, ο Ντάισελμπλουμ ανακάλεσε τις δηλώσεις του και βεβαίωσε ότι η Κύπρος ήταν μια μοναδική περίπτωση και ότι το σχέδιο διάσωσής της δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ως πρότυπο για την ρύθμιση άλλων προβλημάτων στο μέλλον.

Ωστόσο οι πρώτες του δηλώσεις είχαν ήδη προκαλέσει την Δευτέρα αναταραχή στα χρηματιστήρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ