• Σόιμπλε:Καταστροφική η έξοδος της Βρετανίας

  12:28 μμ, Σαββατο 09 Μάρ 2013 12:28 μμ, Σαββατο 09 Μάρ 2013

  Σόιμπλε:Καταστροφική η έξοδος της Βρετανίας

  «Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν καταστροφική παρά τις διαφωνίες για τα όρια των μπόνους των τραπεζιτών που οδηγούν το Λονδίνο σε όλο και μεγαλύτερη απομόνωση», τονίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

  Η Βρετανία εμφανίστηκε απρόθυμη αυτήν την εβδομάδα να δεχθεί την επιβολή περιορισμών στα μπόνους των τραπεζικών στελεχών.

  Ο Σόιμπλε αναγνώρισε το ενδιαφέρον της Βρετανίας για το θέμα, αλλά τόνισε: «Θα προτιμούσα να μπορούσαν να συμφωνήσουν και οι Βρετανοί γιατί δεν θα ήθελα στο τέλος την έξοδό τους από την ΕΕ. Είναι πολιτική της Γερμανίας κανένας να μην υποστηρίζει αυτούς που μπορούν να φανταστούν μια ΕΕ χωρίς τη Βρετανία».

  Ο Σόιμπλε μίλησε για τη ζημιά που θα προκαλούσε στην ΕΕ μια τέτοια κίνηση.

  «Προσπαθείστε τότε να εξηγείστε σε έναν Ινδονήσιο: Η Ευρώπη, είναι μια απίστευτα ισχυρή, δυναμική οντότητα, αλλά δυστυχώς δεν είναι σε θέση να κρατήσει ως μέλος της μια χώρα με παγκόσμιο προσανατολισμό όπως η Βρετανία. Αυτή και μόνο η απώλεια της φήμης θα είναι καταστροφική», υπογράμμισε.

  Οι κανονισμοί που θα επιβάλουν περιορισμούς στα μπόνους των τραπεζικών στελεχών αναμένεται να εφαρμοστούν τον επόμενο χρόνο και θα αποτελέσουν το αυστηρότερο καθεστώς όσον αφορά τα μπόνους, παγκοσμίως. Οι κανονισμοί αυτοί απειλούν περισσότερο τον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Βρετανίας καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο μετεγκατάστασης ορισμένων τραπεζών και τραπεζιτών σε άλλα οικονομικά κέντρα εκτός Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.

  Ο Σόιμπλε υιοθέτησε μια σκληρή γραμμή στη συνέντευξη λέγοντας: «Οι κανονισμοί δεν θα αποδυναμωθούν υπό οιεσδήποτε συνθήκες».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα