Προσεχώς στο Ευρωκοινοβούλιο: Μετανάστευση, ασφάλεια παιχνιδιών, βραβείο κοινού LUX

Οι ευρωβουλευτές προτείνουν μέτρα για την ασφάλεια των παιδικών παιχνιδιών και τρόπους βελτίωσης της καταπολέμησης του καρκίνου στην ΕΕ.

Επιτροπές στο Ευρωκοινοβούλιο

Ασφάλεια των παιχνιδιών

Την Πέμπτη, οι ευρωβουλευτές της επιτροπής εσωτερικής αγοράς και προστασίας των καταναλωτών ψηφίζουν έκθεση για την ασφάλεια των παιχνιδιών που διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά (συμπεριλαμβανομένων των εισαγόμενων παιχνιδιών), τα οποία πρέπει να είναι βιώσιμα και ασφαλή για χρήση.

Καταπολέμηση του καρκίνου

Οι ευρωβουλευτές της ειδικής επιτροπής για την καταπολέμηση του καρκίνου παρουσιάζουν, την Πέμπτη, προτάσεις για την ανάπτυξη σχετικής πολιτικής σε επίπεδο ΕΕ. Η εν λόγω έκθεση εστιάζει στην καταπολέμηση των ανισοτήτων όσον αφορά την πρόληψη, τη θεραπεία και τη φροντίδα των επιζώντων, ζητά μεγαλύτερη στήριξη για την έρευνα και την καινοτομία καθώς και τη βελτίωση της πρόσβασης σε πιο προσβάσιμες και οικονομικά προσιτές θεραπείες.

Μετανάστευση

Την Παρασκευή, η διάσκεψη υψηλού επιπέδου για τη μετανάστευση και το άσυλο εξετάζει την τρέχουσα κατάσταση και τα πιθανά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της νέας Συμφωνίας για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, καθώς και τη συνεργασία με τρίτες χώρες σε θέματα μετανάστευσης. Η διάσκεψη διοργανώνεται από το Κοινοβούλιο και τις τελευταίες τρεις προεδρίες της ΕΕ (Γερμανία, Πορτογαλία, Σλοβενία). Παρακολουθήστε τη ζωντανά εδώ.

Γαλλική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Την Πέμπτη, ο Προέδρος του Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασσόλι, και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων μεταβαίνουν στο Παρίσι για συζητήσεις με υπουργούς της γαλλικής κυβέρνησης και το κοινοβούλιο με αντικείμενο τις προτεραιότητες της εξάμηνης προεδρίας που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2022.

Βραβείο LUX

Οι τρεις ταινίες που θα διαγωνιστούν για το Βραβείο Κοινού LUX 2022 ανακοινώνονται την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της τελετής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου στο Βερολίνο. Το πανευρωπαϊκό αυτό βραβείο διοργανώνεται από το Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Κινηματογραφική Ακαδημία, και το κοινό ψηφίζει μαζί με τους ευρωβουλευτές για την ανάδειξη της νικήτριας ταινίας. Μάθετε περισσότερα για το Βραβείο LUX 2021.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ