ΕΕ: Συμβουλευτική στρατιωτική αποστολή στην Ουκρανία

Κατ’ αρχήν συμφωνία για τη δημιουργία συμβουλευτικής αποστολής στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα από τις Βρυξέλλες, λίγο μετά τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Ουκρανία ΕΕ

«Καταλήξαμε σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία ότι η ΕΕ θα αναπτύξει συμβουλευτική αποστολή στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Ουκρανία. Δεν πρόκειται για μάχιμες δυνάμεις, αυτό είναι ένα νέο στοιχείο της συνεργασίας μεταξύ της Ουκρανίας και της ΕΕ.

Οι λεπτομέρειες, οι παράμετροι και το χρονοδιάγραμμα αυτής της στρατιωτικής αποστολής δεν έχουν ακόμη συζητηθεί. Αλλά είναι κρίσιμο να ανοίξουμε αυτή τη νέα σελίδα στις σχέσεις μας», δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ουκρανία Ρωσία Στρατιώτες

Ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι κάλεσε τους ευρωπαίους ομολόγους του να δώσουν στην Ουκρανία ευρωπαϊκή προοπτική, λέγοντας: «Η καλύτερη στρατηγική απόφαση που μπορεί να λάβει η Ευρώπη τώρα, για να βελτιώσει την κατάσταση της ασφάλειας, είναι να στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Ρωσία ότι Ουκρανία είναι μέρος της».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ