Ecogenia: Ο νικητής για την Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2022

Ο φετινός νικητής για την Ελλάδα του Βραβείου Καρλομάγνος για την Νεολαία 2022 είναι το έργο “Greece: Towards a European Civic Service” της μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης Ecogenia. Το έργο αναπτύχθηκε από την εκπρόσωπο της ομάδας Melina Dunham, 26 ετών.

Η Ecogenia είναι ένας ελληνικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες με σκοπό την κινητοποίηση της νεολαίας και την επιτάχυνση της επίτευξης των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης. Στόχος του οργανισμού είναι η ενίσχυση της κοινωνίας και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στα κοινά στην Ελλάδα, καθώς και η κινητοποίηση της νεολαίας σε τοπικό επίπεδο και περιφερειακό επίπεδο διαμέσου ανταλλαγών με σκοπό την δημιουργία μια κοινής εμπειρίας για όλη τη νεολαία της Ευρώπης.

Η Ecogenia είναι μέλος της European Collective for Civic Service και ενεργό μέλος του δικτύου που προωθεί ένα πανευρωπαϊκό σύστημα κοινωνικής υπηρεσίας και ανταλλαγές κινητικότητας για νέους μεταξύ χωρών. Κινητήριος πεποίθηση της Ecogenia είναι ότι η αλλαγή ξεκινά από το άτομο και σε τοπικό επίπεδο, αλλά απαιτείται η συνεργασία και η συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας ώστε να δομηθεί αλληλεγγύη, η οποία εμπνέει τη δράση, αλλά και κοινή ταυτότητα που θα ανυψώσει τις βασικές ευρωπαϊκές αξίες.

Το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα συγχαίρει τους φετινούς εθνικούς νικητές και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Περισσότερες πληροφορίες:

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2008 οπότε και θεσπίστηκε, στις αρχές τις Άνοιξης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν, που εδρεύει στη Γερμανία. Απονέμεται για πρωτοβουλίες που πραγματοποιούν νέοι άνθρωποι, ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών, που προάγουν την κατανόηση, προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και συνείδησης, ενισχύουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μια κοινότητα.

Το Βραβείο απονέμεται σε τρεις νικητές οι οποίοι λαμβάνουν χρηματικό έπαινο και επίσης προσκαλούνται να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Περαιτέρω, οι εκπρόσωποι όλων των 27 εθνικών σχεδίων που επιλέγονται για την τελική φάση του διαγωνισμού προσκαλούνται στην τελετή απονομής του Βραβείου στο Άαχεν ή σε μία από τις έδρες του ΕΚ.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ