Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης – Εμμανουήλ Φράγκος: Ενίσχυση και του αγροτικού τομέα

“Συζητώντας για το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να λάβουμε υπόψιν το παρελθόν της, την πλούσια ιστορία της, τις πάντα ασφαλείς δομές, τις πολιτιστικές και θρησκευτικές της αξίες, το μεγάλο πολιτικό της κεφάλαιο και πως εμείς οι ευρωβουλευτές από όλα τα κράτη – μέλη διαχειριζόμαστε και ορίζουμε το παρόν της, έχοντας ως βασικό άξονα την διατήρηση όλου του ευρωπαϊκού κεκτημένου” δήλωσε σε μήνυμά του στο enikos.gr μέσω βίντεο, ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκος.

“Το μέλλον της Ευρώπης είναι η παρακαταθήκη που αφήνουμε Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες μέσα από την κοινοβουλευτική μας δράση. Ανάμεσα στα πολλά θέματα που συναντάμε στην καθημερινότητά μας, όπως το μεταναστευτικό, η οικονομία, η ενέργεια, είναι και ο αγροτικός τομέας, οι πολιτικές του και τα γενικότερα ή ειδικότερα ζητήματα οικονομίας και ανάπτυξής του” πρόσθεσε.

“Οι Έλληνες και Ευρωπαίοι αγρότες πολλές φορές αντί να ωφελούνται από την κοινή γεωργική πολιτική της Ε.Ε., τίθενται σε αρτηριοσκληρυντικούς κανονισμούς που έχουν ως αποτέλεσμα την δραματική αύξηση του κόστους παραγωγής και επακόλουθα την υψηλή εξάρτηση από τρίτες χώρες για τα αγροτικά προϊόντα” τόνισε ο κ. Φράγκος.

 

Μοναδική ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων της ΕΕ για την επόμενη ημέρα αποτελεί η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μέσω της Διάσκεψης, να διατυπώσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το Μέλλον της Ευρώπης: Για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, τις αξίες και τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την άμυνα και την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την υγεία, την ΕΕ στον κόσμο και τη μετανάστευση.

Οι συνεισφορές των πολιτών συγκεντρώνονται μέσω μιας πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας, που είναι διαθέσιμη και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, και αναλύονται, ελέγχονται και δημοσιεύονται. Παράλληλα, τροφοδοτούν τις διαβουλεύσεις με ευρωβουλευτές, εθνικούς βουλευτές, εκπροσώπους της ΕΕ και εθνικών κυβερνήσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι διαβουλεύσεις αυτές αποτελούν τη βάση προτάσεων πολιτικής που θα μετατραπούν σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Το enikos.gr κάνει ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία. Γίνεται δίαυλος επικοινωνίας, συλλέγει όλες αυτές απόψεις και τις διοχετεύει στην Ε.Ε.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να στείλει τις σκέψεις του για το Μέλλον της Ευρώπης με ένα email στο enikos.gr ([email protected]).  Όλες οι απόψεις θα δημοσιεύονται στο enikos.gr, στην ειδική κατηγορία που ονομάζεται “Η Ευρώπη στο enikos“.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ