Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης – Ο λόγος στους πολίτες: Ενιαία οικονομική αμυντική ενεργειακή επενδυτική αναπτυξιακή πολιτική για τα κράτη μέλη

Προφανώς και ανήκουμε στην Δύση και στην Ευρώπη, τονίζει ο κ. Κώστας Σπαγγούρος στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης.

Όπως γράφει στο enikos.gr ο κ. Σπαγγούρος, το ερώτημα είναι όμως “ποια Ευρώπη, ποια ΕΕ; Του φτωχού Νότου και του πλούσιου Βορρά. Προφανώς όχι… Αυτό όμως φάνηκε το 2001 από τη διαδικασία ένταξης της Ελλάδας στην ΕΕ, δηλαδή με ποια ισοτιμία δραχμής-ευρώ, (π.χ. που οι 200.000 δρχ. ένας καλός μισθός έγιναν, 534 ευρώ πέντε χαρτονομίσματα) και ακρίβυναν τα πάντα; Σας έφερα ένα μικρό παράδειγμα” έγραψε ο κ. Σπαγγούρος στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης.

“Ή που αποφάσιζε η Γερμανία για το μέλλον των χωρών (χωρίς να έχω κάτι με τους Γερμανούς αλλά η κρίση ενέργειες είναι προϊόν αποφάσεων Μέρκελ-Σρέντερ). Ενιαία οικονομική αμυντική ενεργειακή επενδυτική αναπτυξιακή πολιτική για τα κράτη μέλη χωρίς εξάρτηση από τρίτες χώρες”.

πετρέλαιο ΕΕ

Γράψε στο enikos.gr την άποψή σου για τo Mέλλον της Ευρώπης

Μοναδική ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων της ΕΕ για την επόμενη ημέρα αποτελεί η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μέσω της Διάσκεψης, να διατυπώσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το Μέλλον της Ευρώπης: Για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, τις αξίες και τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την άμυνα και την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την υγεία, την ΕΕ στον κόσμο και τη μετανάστευση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν δεσμευθεί να ακούσουν τους Ευρωπαίους και, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους, να δώσουν συνέχεια στις συστάσεις που διατυπώνονται. Πρόκειται για μια ανοιχτή, δημιουργική διαδικασία στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι ενεργά.
Conference

Οι συνεισφορές των πολιτών συγκεντρώνονται μέσω μιας πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας, που είναι διαθέσιμη και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, και αναλύονται, ελέγχονται και δημοσιεύονται. Παράλληλα, τροφοδοτούν τις διαβουλεύσεις με ευρωβουλευτές, εθνικούς βουλευτές, εκπροσώπους της ΕΕ και εθνικών κυβερνήσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι διαβουλεύσεις αυτές αποτελούν τη βάση προτάσεων πολιτικής που θα μετατραπούν σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Το enikos.gr κάνει ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία. Γίνεται δίαυλος επικοινωνίας, συλλέγει όλες αυτές απόψεις και τις διοχετεύει στην Ε.Ε.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να στείλει τις σκέψεις του για το Μέλλον της Ευρώπης με ένα email στο enikos.gr ([email protected]).  Όλες οι απόψεις θα δημοσιεύονται στο enikos.gr, στην ειδική κατηγορία που ονομάζεται “Η Ευρώπη στο enikos“.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ