ΥΠΕΣ: Με επιτυχία στέφθηκε η εκλογική διαδικασία

ΥΠΕΣ: Με επιτυχία στέφθηκε η εκλογική διαδικασία

 

Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η εκλογική διαδικασία αλλά και η μετάδοση αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΥΠΕΣ χαρακτηρίζει πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και συνάμα ιδιαιτέρως δύσκολο το εγχείρημα, αφού για πρώτη φορά διεξήχθησαν ταυτόχρονα τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, όπως και για πρώτη φορά οι ευρωεκλογές διεξήχθησαν με σταυρό προτίμησης.

Εκτός από την ιστοσελίδα του Υπουργείου η οποία είχε ενημερωθεί με χρηστικές για τις εκλογές πληροφορίες, λειτούργησε το τηλεφωνικό κέντρο για την ενημέρωση των ψηφοφόρων το οποίο με περισσότερες από 45 γραμμές εξυπηρέτησε περίπου 40 χιλιάδες πολίτες.

Το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι για πρώτη φορά , στις 7 και 8 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε  Άσκηση Ετοιμότητας του Εθνικού Δικτύου Εκλογών, η οποία σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από το Εθνικό Δίκτυο Διαχείρισης Περιστατικών Ασφάλειας του Υπουργείου. Στην Άσκηση συμμετείχαν η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το Δίκτυο Δημοσίου Τομέα «Σύζευξις», ο ΟΤΕ Α.Ε, η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ, οι Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας και Δήμοι στα γεωγραφικά όρια των Περιφερειών αυτών.

Στην Άσκηση έλαβαν χώρα επεισόδια επί των πραγματικών υποδομών που χρησιμοποιούνται για την Μετάδοση των Εκλογικών Αποτελεσμάτων αλλά και την Υποστήριξη της Εκλογικής Διαδικασίας. Τα αποτελέσματα  από την διεξαγωγή της άσκησης επιβεβαίωσαν την άριστη προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σημειώνει το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέροντας επίσης ότι

για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν οι σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, για να μεταδοθούν τα εκλογικά αποτελέσματα από τις Περιφέρειες στο Υπουργείο.

“Ελήφθησαν με απόλυτη επιτυχία, εκλογικά αποτελέσματα από τις Περιφερειακές Ενότητες των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου με ηλεκτρονικό τρόπο. Η συνεργασία των στελεχών του Υπουργείου Εσωτερικών και των ανωτέρω Περιφερειών είχε ως αποτέλεσμα τα εκλογικά αποτελέσματα να μεταδοθούν, πιο εύκολα, και σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα χωρίς το Υπουργείο Εσωτερικών να δαπανήσει επιπλέον κονδύλια.

Σε όλα τα εκλογικά κέντρα η διαδικασία διεξήχθη ομαλά και τα όποια προβλήματα αντιμετωπίστηκαν άμεσα.  Παρά τον τεράστιο όγκο των στοιχείων καθώς οι υποψηφιότητες τόσο σε αυτοδιοικητικό επίπεδο όσο και στις ευρωεκλογές έσπασαν κάθε ρεκόρ, η ροή των αποτελεσμάτων έγινε σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς ενώ και η εκτίμηση του αποτελέσματος από την Singular Logic ήταν ακριβής και έγινε μέσα στα χρονικά πλαίσια που είχαν ανακοινωθεί” καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

 

 

Εκπρόσωποι των κομμάτων που παρακολουθούσαν την εκλογική διαδικασία και την μετάδοση των κομμάτων δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο και έκαναν λόγο για άρτια εκλογική βραδιά.

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης επισκέφθηκε όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου και τους ευχαρίστησε προσωπικά για τις μεγάλες  προσπάθειες που κατέβαλαν καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όπως και τις ημέρες των εκλογών προκειμένου να εξελιχτούν όλα ομαλά.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ