ΒΙΝΤΕΟ-Σπηλιωτόπουλος: Παραιτούμαι από βουλευτής

ΒΙΝΤΕΟ-Σπηλιωτόπουλος: Παραιτούμαι από βουλευτής

 

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα γνωστοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος, κατά την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Μπορείς».

Όπως είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, το Πρόγραμμα Δράσης του συνδυασμού του, που συντάσσεται από μεγάλη ομάδα επιστημόνων, πρόκειται να ανακοινωθεί τις ερχόμενες ημέρες. Πάντως, όπως σημείωσε, πρωταρχική του μέριμνα, όταν εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων, είναι η αισθητική αναβάθμιση της πόλης. «Θα επιμείνω, μέχρι τέλους, στην αισθητική αναβάθμιση της Αθήνας», είπε, προσθέτοντας ότι, με ξηλωμένα πεζοδρόμια, η Ακρόπολη φαντάζει να ανήκει σε άλλη πόλη και άλλη χώρα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεύτερη προτεραιότητά του είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας. Όπως είπε, στόχος είναι «να νιώσουμε ελεύθεροι. Αλλά, αν δεν νιώσεις ασφαλής, δεν είσαι ελεύθερος». Σχετικά με αυτό το θέμα, σημείωσε ότι, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, υπάρχουν γειτονιές- γκέτο, όπου φωλιάζει μόνιμα η ανασφάλεια και η απειλή. Το αποτέλεσμα είναι οι Αθηναίοι να αισθάνονται ξένοι στην πόλη τους και παράνομοι μέσα στο ίδιο τους το σπιτικό.

Ως τρίτη προτεραιότητα ανακοίνωσε την καταπολέμηση του παρεμπορίου, σημειώνοντας ότι «θα τελειώσει οριστικά και με αυστηρότητα» το φαινόμενο όσων απλώνουν παράνομα την πραμάτειά τους για να πουλήσουν, ενώ δίπλα βρίσκεται ο νόμιμος έμπορος.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα υπερασπιστεί καινοτόμες ιδέες με Κέντρα Πρακτικής Γνώσης στο δήμο, που θα καταστήσουν οικονομικά ανταγωνιστική την πόλη.

Όπως είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, στόχος του είναι να γίνει η Αθήνα προορισμός για τρεις λόγους: Καταρχήν, για να έχει σκοπό, σχέδιο, κατεύθυνση και να ξέρει τι κάνει και γιατί σε βάθος χρόνου ασχέτως του ποιος είναι στο τιμόνι. Κατά δεύτερον, για τους κατοίκους της πόλης, ώστε να βλέπουν το μέλλον τους στην Αθήνα, που τώρα τη βιώνουν ως καταναγκασμό. Τρίτον, για να την επιλέγουν οι ξένοι για την ιστορία της, τον ουρανό της και έναν νέο, σύγχρονο τρόπο ζωής, τον «αθηναϊκό» τρόπο ζωής.

Δείτε το βίντεο από το Star:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ