Στο 72% η αποχή στο Βελβεντό

Στο 72% η αποχή στο Βελβεντό

Στο 72% έφτασε στο Βελβεντό το ποσοστό της αποχής από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, καθώς η συμμετοχή διαμορφώθηκε στο 28%, αφού ψήφισαν 1350 δημότες σε σύνολο 4.700 εγγεγραμμένων.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην δήμαρχος Βελβεντού Μάκης Μπελιάς, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι συνήθως στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουν περίπου 3.200 άνθρωποι από την περιοχή, διότι πολλοί δημότες διαμένουν εκτός Δυτικής Μακεδονίας ή εκτός Ελλάδος.

Ο κ. Μπελιάς ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, δεδομένης της απόφασης που ελήφθη στο τοπικό δημοψήφισμα τον περασμένο Μάρτιο, όπου αποφασίστηκε η αποχή των κατοίκων του Βελβεντού από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξή του στον ενιαίο καλλικρατικό δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

“Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα της συμμετοχής του κόσμου στον πρώτο γύρο των εκλογών. Έχει να κάνει πλέον με τη συμμετοχή όλων- και εκείνων που είχαν ψηφίσει υπέρ της αποχής και εκείνων που είχαν ψηφίσει κατά- στη συνέχιση του αγώνα για την αυτοδιοίκηση της περιοχής και στην προσπάθεια ανασύστασης του δήμου Βελβεντού” απάντησε.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού οδηγείται, την ερχόμενη Κυριακή, σε δεύτερο γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς, με ποσοστό ενσωμάτωσης 98,28% ο μέχρι τώρα δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος συγκέντρωσε ποσοστό 44,22% και θα αναμετρηθεί με τον Αθανάσιο Κοσματόπουλο (μέχρι τώρα θεματικό περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή) που έλαβε 40,12%.

Προκειμένου να προσδιορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν στον δεύτερο γύρο, οι κάτοικοι του Βελβεντού καλούνται αύριο σε νέα γενική συνέλευση.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ