Πάχτας: Δεν μπορώ να πάω στα χωριά

Πάχτας: Δεν μπορώ να πάω στα χωριά

Κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για την ένταση που επικρατεί σε περιοχές της Χαλκιδικής εξαπέλυσε χθες ο δήμαρχος Αριστοτέλη και εκ νέου υποψήφιος, Χρήστος Πάχτας.

Ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι δεν μπορεί να μεταβεί σε τουλάχιστον τέσσερα χωριά της περιοχής της Ιερισσού, κάτι το οποίο απέδωσε «σε πολιτικές δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αρχηγική δύναμη». «Από την Ιερισσό και κάτω δεν μπορούμε να παρουσιαστούμε», επισήμανε ο απερχόμενος δήμαρχος, ενώ περιέγραψε μια εικόνα διάλυσης του δήμου καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και για τις πιο απλές, συμβατικές λειτουργίες όπως η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην έδρα του δήμου.

Ο κ. Πάχτας είπε στον Βήμα FM, επίσης, ότι στα ψηφοδέλτια που στηρίζονται από το κόμμα της Αριστεράς περιλαμβάνονται πρόσωπα τα οποία πρωτοστάτησαν στα επεισόδια που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή των χωριών που βρίσκονται κοντά στα μεταλλεία των Σκουριών. Επισήμανε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών θα πρέπει να συμβάλει στη μείωση της έντασης που υπάρχει στην περιοχή και να οδηγήσει στη συνύπαρξη ακόμη και μεταξύ των διαφωνούντων για το ζήτημα των μεταλλείων.

Ο κ. Πάχτας δήλωσε, ακόμη, ότι «εγγυητές αυτής της συνύπαρξης δεν μπορούν να είναι “ξενόφερτοι”, αναρχικοί από την ΥΦΑΝΕΤ ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έρχονταν συνέχεια και την τελευταία περίοδο έχουν ηρεμήσει».

Ο κ. Πάχτας εκτίμησε ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και, όπως είπε, «θα κλείσει με τις εκλογές αυτές, διότι θα απαντήσει η κοινωνία με τη θέληση και τη βούλησή της να πάμε σε ομαλή πορεία, διότι μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά. Δεν το θέλει αυτό μόνο μια μειοψηφία».

Πηγή: Καθημερινή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ