Λοβέρδος: Η Δημοκρατική Παράταξη έχει μέλλον

Λοβέρδος: Η Δημοκρατική Παράταξη έχει μέλλον

«Τρεις βδομάδες μετά την ίδρυση της ΕΛΙΑΣ στη συνδιάσκεψη στο ΣΕΦ, είμαστε εδώ, πιστοί στο χρονοδιάγραμμά μας, για να παρουσιάσουμε το ψηφοδέλτιό της για τις ευρωεκλογές», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην ομιλία του κατά την παρουσίαση των υποψηφίων της ΕΛΙΑΣ για τις ευρωκλογές και πρόσθεσε:

«Τους ανθρώπους που θα  μπουν μπροστά για τη μάχη για την Ευρώπη της ανάπτυξης, της ευημερίας, της αλληλεγγύης, για την Ευρώπη που θέλουμε εμείς οι σοσιαλδημοκράτες, οι σοσιαλιστές κι οι δημοκράτες».

Τρεις εβδομάδες μετά την ίδρυση της ΕΛΙΑΣ, και να, τα πρώτα της στελέχη. Οι πρώτοι άνθρωποι, πολίτες, μαχητές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, του πολιτικού χώρου που ανασυγκροτείται, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών και του πόσο κακοτράχαλος θα είναι ο δρόμος.

Μας έλεγαν μα εσείς είστε όλοι ΠΑΣΟΚ που ξαναμαζευτήκατε. Φυσικά και δεν το αρνούμαστε, τιμή μας είναι, αλλά προσθέταμε ακολουθούν την ένωσή μας χιλιάδες νέοι και νέες, νέοι στην πολιτική, νέοι στην ηλικία, ή και στα δύο. Και το ψηφοδέλτιο εκφράζει την ανανέωση, με βάση την οποία συγκροτείται σε ποσοστό άνω του 80%!!!!!!  Νέοι άνθρωποι στην πολιτική, με τη δική τους όμως έως τώρα πολιτική, κοινωνική, επιστημονική διαδρομή, δίχως βιτρίνες και life style.

Ιδρύσαμε ένα πολιτικό σχήμα ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ δίχως εγωισμούς και ματαιοδοξίες. Και μέσα σε λίγες μέρες φάνηκε η χρησιμότητά μας για να βάλουμε όρια στους ακραία νεοφιλελεύθερους. Σε αυτούς που στο υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2007-2009 εκτίναξαν στα ύψη τις τιμές στα φάρμακα και τώρα το παίζουν μεταρρυθμιστές καταστρέφοντας χωρίς λόγο και χωρίς να συνεννοηθούν ούτε καν στο εσωτερικό τους, έναν ολόκληρο χώρο. Οι δυνάμεις της ΕΛΙΑΣ μέσα κι έξω από την κυβέρνηση δίνουν μάχη αυτές τις μέρες για να κρατήσουν στη ζωή ολόκληρες κοινωνικές τάξεις, που βάφτισαν υποχρέωση της χώρας τις εμμονές και τις δεσμεύσεις τους.

Τα πρόσωπα, οι πολίτες που σήμερα μπαίνουν μπροστά θα συνδεθούν με πολιτικές για την Ευρώπη και για την Ελλάδα μετά τις ευρωεκλογές. Και θα είναι μπροστάρηδες στον αγώνα για ευημερία, Δικαιοσύνη με όλες τις μορφές της, αλληλεγγύη αλλά και εθνική διάρκεια. Δεν θα επαναλάβω όσα είπα στη Συνδιάσκεψη. Αλλά πρέπει να συνδεθούν με με ένα πρόγραμμα συγκεκριμένων  πολιτικών που θα ανοίξουν τα κλειδωμένα σπίτια των πολιτών. Ένα πρόγραμμα αλλαγών που θα πραγματοποιηθούν έως τον Φεβρουάριο του 2015 και μία πρώτη εφαρμογή τους θα αρχίσει πριν τις ευρωεκλογές. Πολιτικές που θα θεμελιώνουν την ανάπτυξη με την πορεία των πολιτών και των οικογενειών τους προς την ευημερία. Τα έχουμε πει, τα ξέρουμε, άλλοι τα λένε περισπούδαστα ως εθνικό σχέδιο, ήλθε η ώρα να συνδεθούμε με αυτά, να τα χρονοδιαγράψουμε και να τα εφαρμόσουμε. Αλλιώς δεν έχει νόημα η ανάληψη και άλλων ευθυνών.

Σήμερα, με τα ψηφοδέλτιό μας δίνουμε σάρκα και οστά στην ΕΛΙΑ. Ο λαός θα κρίνει, θα υποστηρίξει, θα αναδείξει και δεν θα αδικήσει. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ έχει μέλλον. Και δίνει σήμερα ως προς αυτό ένα πολύ αξιόπιστο δείγμα γραφής”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ