Μπουτάρης: Η επιλογή του Καλαφάτη έχει κομματικό χαρακτήρα

Μπουτάρης: Η επιλογή του Καλαφάτη έχει κομματικό χαρακτήρα

 

Για όλους και για όλα μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε ότι ο υποψήφιος της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, δεν έχει όρεξη να γίνει δήμαρχος και του φαίνεται. «Το ενδιαφέρον του για τη Θεσσαλονίκη δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλο», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης. Επισήμανε ότι η ΝΔ έκανε λάθος με την επιλογή του κ. Καλαφάτη και επιβεβαίωσε τον κομματικό χαρακτήρα που θέλει να δώσει στην τοπική αυτοδιοίκηση η ΝΔ.

Σχολιάζοντας τις υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «Μυστική συμφωνία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα δεν υπάρχει. Του έδωσα συγχαρητήρια, όταν σήκωσε κεφάλι. Αλλά η καρδιά μου είναι στην Ν. Παυλίδου. Είμαι πιο κοντά ιδεολογικά».

Σχολιάζοντας την επίθεση που του έκανε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, για τις βόλτες του στα μπαράκια, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι “δεν θα με αλλάξει ο δήμος, εγώ θα αλλάξω το δήμο” και πρόσθεσε ότι “αν ο Μηταφίδης θεωρεί life-style τα μπαράκια κι εγώ θα μπορούσα να θεωρήσω lifestyle το αμπέχωνο. Avanti Popolo – Bandiera Rossa, θα είμαστε όλη μέρα”, αναρωτήθηκε.

Ο δήμαρχος θα παρουσιάσει αύριο τους πρώτους υποψήφιους για το δημοτικό συμβούλιο, καθώς και για τα τοπικά συμβούλια. Σύμφωνα με τον ίδιο, “όλα είναι καινούρια ονόματα-Δεν υπήρχαν στο παλιό ψηφοδέλτιο. Είναι νέοι άνθρωποι από 25 μέχρι 45 ετών”, ενώ χαρακτήρισε βράχο τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, με δεδομένη τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο. Δεδομένες, όπως είπε, είναι οι συμμετοχές των Κουράκη, Καπόν και Πασχαλίδου.

“Έχουμε και περιόδους που δεν μιλιόμαστε στην Πρωτοβουλία. Έχουμε και καβγάδες απλώς εμείς δεν τους κρύβουμε, είπε ο κ. Μπουτάρης, ερωτηθείς για το ενδοπαραταξιακό κλίμα.

Ο κ. Μπουτάρης έθεσε ως προτεραιότητες την επόμενη πενταετία το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα και τους κοινόχρηστος χώρους. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο τομέας της καθαριότητας έχει προχωρήσει, αν και παραδέχθηκε την ομηρία με τους οκταμηνίτες συμβασιούχους. «Το τελευταίο εξάμηνο, δύο μέρες την εβδομάδα είμαι στο δκαστήριο για ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινές διαταγές», επισήμανε ο κ. Μπουτάρης.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε να δημιουργηθούν προβλήματα στην καθαριότητα, λόγω των συμβάσεων που έχουν λήξει. «Εδώ και δύο μήνες κάναμε αίτηση για νέα 8μηνα. Αμφιβάλλω, αν θα προσληφθούν μέσα στον Απρίλιο. Αναγκαστικά πέφτει το επίπεδο καθαριότητας…οι άνθρωποι που έρχονται δεν είναι συνηθισμένοι σε χειρωνακτικές δουλειές και, μέχρι να μπει ο άλλος σε μία ρέγουλα, φεύγει», ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε την αντίθεσή του στην πώληση της ΕΥΑΘ. Αποκάλυψε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ και τους κυβερνητικούς ότι θα παραχωρηθεί στο δήμο η χρήση της προβλήτας 1.

Πηγή: thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ