Υψηλές ακόμη οι δαπάνες του κράτους

Υψηλές ακόμη οι δαπάνες του κράτους

Σε υψηλό επίπεδο κυμαίνονται, ακόμα και σε αυτές τις μέρες, οι δαπάνες των Αρχών του κράτους που υπηρετούν τον πολίτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται οι πέντε ανεξάρτητες αρχές: ο Συνήγορος του Πολίτη, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το ΑΣΕΠ, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Οι αποδοχές των προέδρων και των αντιπροέδρων υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ, ενώ για να αυξηθεί το ποσό έχει εφευρεθεί το κόλπο της “ειδικής, κατ’ αποκοπή μηνιαίας αποζημίωσης, αν είναι συνταξιούχος δικαστικός λειτουργός, καθηγητής ΑΕΙ ή διπλωματικό υπάλληλος”, η οποία έχει επιπρόσθετα 1.027,15 ευρώ.

Μεγάλα είναι και τα ποσά που πληρώνουν οι Ελληνες φορολογούμενοι για τα ενοίκια των ακινήτων που ενοικιάζουν οι Αρχές στις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας και μάλιστα μετά τη μείωση κατά 28% που επιβλήθηκε με σχετική οδηγία του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για έναν όροφο που νοικιάζει ο Συνήγορος του Πολίτη στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη και Σισίνη το Δημόσιο πληρώνει το ποσό των 49.890 ευρώ και για έναν ακόμη όροφο καταβάλλει 25.200 ευρώ και στο ίδιο κτίριο για στέγαση άλλων υπηρεσιών του πληρώνει επιπλέον 28.000 ευρώ.

 

Πηγή: Παραπολιτικά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ