Χαρίτσης: Η Β’ αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα

Την πεποίθηση ότι η Β’ αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα και θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ερωτηθείς για την επικείμενη «μίνι Σύνοδο» του Βερολίνου με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ, που όμως δεν συμμετέχει η Ελλάδα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια ακόμη συνάντηση που εντάσσεται σε ένα πλαίσιο συζητήσεων που αφορούν σε όλα τα ευρωπαϊκά θέματα, μεταξύ των οποίων το τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας και το Brexit.

«Είναι σημαντικό να γίνονται αυτές οι συναντήσεις και εμείς τις παρακολουθούμε με ενδιαφέρον», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός και συμπλήρωσε: «Εμείς προχωρούμε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων μας… και ζητάμε από την άλλη πλευρά να προχωρήσει τις δικές της δεσμεύσεις».

Χαρακτήρισε ρεαλιστικό το σενάριο για την ελληνική οικονομία, όπως αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι όλοι οι θετικοί δείκτες της οικονομίας να αποτυπωθούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, μεγάλο μέρος του πλεονάσματος πάει σε κοινωνικές δράσεις, αυξάνεται το σκέλος των δημοσίων επενδύσεων με στόχο την ενίσχυση τοπικών υποδομών με επιπλέον πόρους», επανέλαβε και τόνισε ότι αυτή η κατεύθυνση αποτυπώνει την πρόθεση της κυβέρνησης για δίκαιη ανάπτυξη.

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι το 2015 έγινε σημαντική προσπάθεια από το υπουργείο Οικονομικών και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να απορροφηθούν όλα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και να κρατηθεί όρθια η ελληνική οικονομία, προσπάθεια η οποία, όπως τόνισε, θα συνεχίζεται και το 2016, με αιχμή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, ανακοίνωσε πως σήμερα κατατίθενται στη Βουλή δύο νομοσχέδια που αφορούν στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων, τα οποία ρυθμίζουν χρόνιες παθογένειες και σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι Έλληνες επιχειρηματίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στη συλλογή αποδείξεων για το 2016

Αυξήσεις-σοκ στις εισφορές 625.000 αγροτών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ