ΒΙΝΤΕΟ-Χαρδούβελης: Θα ενισχύσουμε την αξιοπιστία μας στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ-Χαρδούβελης: Θα ενισχύσουμε την αξιοπιστία μας στο Παρίσι

“Θέλουμε να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας” κατά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές στο Παρίσι, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μαξίμου και πρόσθεσε ότι «αν αυξηθεί η αξιοπιστία μας τότε μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Ο Γκίκας Χαρδούβελης είπε ότι η συνάντηση στο Παρίσι τους υποχρέωσε όλους να εργαστούν όλο τον Αύγουστο και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και αν οι εκπρόσωποι των δανειστών θέσουν θέματα για την φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης ή άλλα φορολογικά ζητήματα θα λάβουν σχετική απάντηση.

«Έχουμε επιταχύνει το έργο μας, έχουμε δώσει προτεραιότητα, σε πολλά διαρθρωτικά μέτρα τα οποία αναμένεται να συζητήσουμε» σημείωσε ο υπουργός.

Όπως παραδέχτηκε «ο πήχης των προσδοκιών έχει ανέβει ψηλά» ενόψει της διαπραγμάτευσης αλλά υποστήριξε  ότι αυτό το γεγονός δεν του προκαλεί ανησυχία.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι αντισυμβαλλόμενοι, πρόκειται για στελέχη του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ. Μπορούν να μιλήσουν μόνο για το μνημόνιο, όχι για κάτι περισσότερο, δεν μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς να αποφασίσουν πολιτικά».

Δείτε το βίντεο από το Mega

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ