ΒΙΝΤΕΟ-Το email της τρόικας για τα ΕΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ-Το email της τρόικας για τα ΕΑΣ

 

Τη διαφωνία της στη λύση που προκρίνει η ελληνική κυβέρνηση για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα διατυπώνει η τρόικα με email της στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ουσιαστικά οι εκπρόσωποι των δανειστών επαναλαμβάνουν τα όσα είχαν πει πριν από ένα μήνα. Όπως μετέδωσε ο Χρήστος Κώνστας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» με τον Άκη Παυλόπουλος, στο νέο αυτό απόρρητο email, η τρόικα αρχικά υπενθυμίζει ότι  η λύση πρέπει να δοθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και θεωρεί την αναδιάρθρωση που παρουσιάζει η κυβέρνηση μη βιώσιμη.

Δεν έχουμε πειστεί από τα επιχειρήματα που μας παρατέθηκαν, λένε οι εκπρόσωποι των δανειστών και θεωρούν ανακριβή τα συμπεράσματα.

 

Επισημαίνουν ότι πρέπει να γίνουν τρία προαπαιτούμενα:

-Να υπάρξει μια σημαντική αναδιάρθρωση των ΕΑΣ

-Να υπάρξει μια βιώσιμη –κατά πάσα πιθανότητα κερδοφόρα και σίγουρα μη ζημιογόνα-εταιρεία αμυντικών συστημάτων .

-Να αποδείξει τη βιωσιμότητα της αυτή η εταιρεία σε μια περίοδο 24 μηνών όπου η αναδιάρθρωση θα έχει εφαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό και θα μπορούν να πιστοποιηθούν τα έσοδα από τις εξαγωγές.

Παραθέτουν μάλιστα τα στοιχεία από τις πωλήσεις των αμυντικών συστημάτων της χώρας τα τελευταία 12 έως 18 χρόνια.

«Οι εξαγωγές 12-18 ετών αντανακλούν την ασθενή θέση των αμυντικών συστημάτων στις διεθνείς αγορές ακόμη και όταν προωθούσαν προϊόντα σε σχετικά χαμηλές διεθνείς τιμές», αναφέρουν.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ