Βαρουφάκης: Ο Ντε Γκίντος ήταν σαφέστατος, όπως και εγώ

Μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από τα βραχυπρόθεσμα ζητήματα σε σχέση με τη ρευστότητα και τη μεσοπρόθεσμη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, έως τη μακροπρόθεσμη διαδικασία, η οποία θα φέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια διαδικασία ανάκαμψης, επενδύσεων και ουσιαστικής μεταβολής του κλίματος των τελευταίων πέντε ετών της βαθιάς αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης, τέθηκαν κατά τη συνάντηση στη Μαδρίτη του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη με τον Ισπανό ομόλογό του Λουίς ντε Γκίντος.

Μετά τη συνάντηση, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι «ο Λουίς ντε Γκίντος ήταν σαφέστατος, όπως ήμουν και εγώ μαζί του. Είμαστε υπουργοί Οικονομικών δύο χωρών μελών της ευρωζώνης».

«Δεν συνομιλούσαμε ως πολιτικοί, συνομιλούσαμε ως υπουργοί Οικονομικών που εκπροσωπούν το 100% του λαού και των δύο χωρών. Δύο χώρες και δύο λαοί, οι οποίοι έχουν υποχρέωση απέναντι στην ιστορία τους να διαπραγματευτούν μια καλή θέση της περιφέρειας εντός μιας αναπτυσσόμενης Ευρώπης, που λειτουργεί ως χώρος κοινής ευημερίας για όλους τους λαούς».

 

Διαβάστε επίσης:

Γερμανός αξιωματούχος: Η Αθήνα έχει προτάσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Πρωτογενές έλλειμμα “βλέπουν” οι Θεσμοί – ΒΙΝΤΕΟ

Το ΥΠΟΙΚ απαντά στο δημοσίευμα της WSJ για τον Βαρουφάκη

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.