«Τσουχτερές» οι τιμές στις παραλίες των Κυκλάδων – Τι πληρώνει μια 4μελής οικογένεια

«Τσουχτερές» τιμές στις παραλίες των Κυκλάδων. Μόνο για να περάσει μια τετραμελής οικογένεια την ημέρα της στην παραλία, νοικιάζοντας ξαπλώστρες και παίρνοντας ένα ελαφρύ γεύμα, πρέπει να διαθέσουν μέχρι και 150 ευρώ.

Ενδεικτικά, στις περισσότερες παραλίες της Πάρου, η τιμή για δύο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα ξεκινά από τα 30 ευρώ για τις πίσω σειρές και φτάνει τα 40 ευρώ για όσους επιλέξουν να κάθονται ακριβώς μπροστά στη θάλασσα. Επομένως, ένα ζευγάρι με δύο παιδιά θα πρέπει να πληρώσει μόνο για τις ξαπλώστρες από 60 έως 80 ευρώ!

«Πάρτι» αισχροκέρδειας όμως κάνουν και τα beach bar χρεώνοντας υπέρογκα το φαγητό και τα ποτά που σερβίρουν. Σε γνωστές παραλίες του νησιού, ο freddo espresso κοστίζει το λιγότερο 5 ευρώ, ο φυσικός χυμός πορτοκάλι 6 ευρώ, το club sandwich 16 ευρώ, ενώ χρεώνουν τη χωριάτικη σαλάτα ακόμα και 14 ευρώ και την Caesar (σαλάτα με κοτόπουλο) 18 ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Αν μια οικογένεια, δηλαδή, παραγγείλει δύο καφέδες, δύο χυμούς, ένα club sandwich και μία σαλάτα χωριάτικη, θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας 52 ευρώ. Το κόστος «ξεφεύγει» τελείως αν ο λουόμενος θέλει να «δροσιστεί» με ένα ποτό ή κοκτέιλ, καθώς ένα ποτήρι κρασί ή μπίρα ξεκινά από τα 7 ευρώ, ανεβαίνει στα 10-12 ευρώ για ένα ποτό και εκτοξεύεται στα 15-18 ευρώ για ένα κοκτέιλ.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις ταβέρνες και τα εστιατόρια των νησιών, με το φθηνότερο πιάτο να ξεκινάει από τα 11-12 ευρώ για μία μερίδα ζυμαρικά και να διαμορφώνεται στα 16-18 ευρώ για ένα πιάτο με κρέας. Αντίστοιχα, μία μερίδα πατάτες κοστίζει από 4,5-6 ευρώ και οι σαλάτες τιμολογούνται από 12 έως και 18 ευρώ. Έτσι, αν μία οικογένεια γευματίζει μία φορά την ημέρα, θα κληθεί να καταβάλει από 50 έως 95 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κουβέρ και χωρίς βέβαια να πιει κάτι.

«Φωτιά» είναι και οι τιμές των παγωτών στα περισσότερα ζαχαροπλαστεία και γαλακτοπωλεία, καθώς μία μπάλα παγωτό ξεκινά από τα 4 ευρώ!

Ακριβή όμως είναι και η νυχτερινή διασκέδαση, με τα ποτά να στοιχίζουν από 12 ευρώ και πάνω και τα κοκτέιλ να κινούνται στα επίπεδα των 17-18 ευρώ.

Βαπορίσια ναύλα και διαμονή

Ασύμφορη όμως είναι και η διαμονή στα ελληνικά νησιά, καθώς η ελάχιστη τιμή για ένα απλό δωμάτιο που μπορεί να φιλοξενήσει μία τετραμελή οικογένεια ξεκινά από τα 200 ευρώ και μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 400 ευρώ τη βραδιά για ένα κατάλυμα με περισσότερες παροχές. Έτσι, μόνο για τη διαμονή ένα ζευγάρι με παιδιά θα πρέπει να διαθέσει για μία εβδομάδα διακοπών από 1.400 έως 2.800 ευρώ.

Αν σε αυτά προστεθούν και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα οποία λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων έχουν εκτοξευθεί, οι διακοπές για μία μέση οικογένεια μοιάζουν… όνειρο θερινής νυκτός. Ενδεικτικά, το κόστος των εισιτηρίων από Πειραιά για Πάρο διαμορφώνεται στα 50 ευρώ το άτομο ανά δρομολόγιο, ενώ η χρέωση για το αυτοκίνητο ξεπερνά τα 110 ευρώ για τη μία διαδρομή. Αυτό σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να διαθέσει πάνω από 600 ευρώ για τη μεταφορά της από και προς το νησί.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ