Τον Ιούνιο η 2η γεώτρηση

Τον Ιούνιο η 2η γεώτρηση

 

Εντός του Ιουνίου αρχίζει οριστικά η δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση της αμερικανική εταιρείας Νoble στο τεμάχιο 12 «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ και μέσα στο φθινόπωρο θα είναι γνωστές οι ακριβείς ποσότητες υδρογονανθράκων, που υπάρχουν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΚΡΕΤΥΚ), Σόλων Κασίνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι στο λιμάνι της Λεμεσού γίνονται ήδη οι αναγκαίες προετοιμασίες.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Κασίνης, είπε ότι έως το τέλος του χρόνου με αρχές του 2014, η Κύπρος θα μπορούσε να προδεσμεύσει κάποιες πωλήσεις και να αποκομίσει έσοδα.

Για το τερματικό υγροποίησης, σημείωσε ότι μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί ο αρχικός σχεδιασμός.

Επίσης, είπε ότι κατά τη σημερινή επίσκεψή τους στο Ισραήλ οι υπουργοί Εξωτερικών και Εμπορίου, Ιωάννης Κασουλίδης και Γιώργος Λακκοτρύπης θα εξετάσουν τη δυνατότητα αξιοποίησης και ισραηλινού φυσικού αερίου.

Ο κ. Κασίνης ανέφερε, ότι αναμένεται κατά τις επαφές των δύο υπουργών να ξεκαθαρίσει το τοπίο και οι συμφωνίες θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ τον Μάιο. Τόνισε ότι ανάλογες επισκέψεις θα γίνουν και στον Λίβανο.

 

Πηγή: euro2day.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ