Το Σάββατο ξεκινούν οι αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Το Σάββατο ξεκινούν οι αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

 

Από το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, στην ιστοσελίδα www.energo-eke.gr, προκειμένου να ενταχθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Σημειώνεται ότι από την Τρίτη, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπαίδευση των δημοτικών υπαλλήλων των 13 δήμων όπου και θα εφαρμοστεί πιλοτικά το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα».

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, πραγματοποιούνται ταχύρυθμα σεμινάρια στην Αθήνα, στα οποία συμμετέχουν δημοτικοί υπάλληλοι από οκτώ δήμους και στη Θεσσαλονίκη, στα οποία συμμετέχουν υπάλληλοι από πέντε δήμους της βόρειας Ελλάδας.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Χρήστος Χάλαρης, επισκέφθηκαν σήμερα το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, όπου πραγματοποιούνται  αυτά τα σεμινάρια της Αθήνας.  

Ως τη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική στροφή στη χώρα, χαρακτήρισε το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι για πολλά χρόνια, υπήρχε κατασπατάληση πόρων για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, ενώ «σήμερα, τα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιεί η χώρα μας είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, αναφερόμενος στον νέο θεσμό, επισήμανε ότι πρόκειται για «σύγχρονο θεσμό για την επίλυση των σύγχρονων οξυμένων προβλημάτων και βασικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής στη χώρα».

Παράλληλα,  υφυπουργός συμπλήρωσε ότι «η δικαιοσύνη και η διαφάνεια για τη χορήγηση του βοηθήματος είναι εξασφαλισμένες» και τόνισε πως «δεν πρόκειται να μείνει απ’ έξω κάποιος που το δικαιούται, αλλά ούτε να παρεισφρήσει κάποιος που δεν το δικαιούται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κεγκέρογλου, υπογράμμισε ότι όσοι δικαιούχοι υποβάλουν αίτηση έως τις 31 Δεκεμβρίου θα εισπράξουν το βοήθημα αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.