Τι δείχνει το διεθνές… Grexit Poll του Bloomberg – ΒΙΝΤΕΟ

Grexit κάποια στιγμή «βλέπουν» οι επαγγελματίες της αγοράς διεθνώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, σε ποσοστό που ανεβαίνει δραματικά σε σχέση με τρεις μήνες πριν.

Το 52% των ερωτηθέντων διαχειριστών κεφαλαίου που πήραν μέρος στις «κάλπες» του Bloomberg Markets Global Poll, εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη κάποια στιγμή, σε σχέση με το 43% που εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ στο προσεχές μέλλον.

Τον Ιανουάριο στην ίδια ερώτηση Grexit προέβλεπε το 31% των ερωτηθέντων, ενώ και το 61% θεωρούσε ότι η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.

Το 18% των ερωτηθέντων στην έρευνα του Απριλίου, προβλέπει μια αποχώρηση από την ευρωζώνη φέτος, ενώ ένα περαιτέρω 22% εκτιμά ότι το Grexit θα μπορούσε να έλθει πριν από το τέλος του 2016. Ένα επιπλέον 12% δηλώνει ότι ενώ η χώρα θα τα καταφέρει να ξεπεράσει τις πιο άμεσες δυσκολίες, θα εγκαταλείψει το ευρώ κάποια στιγμή πριν από το 2016.

Το ΑΕΠ στην ευρωζώνη θα αυξηθεί 1,4% το 2015 και 1,7% το 2016, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των 59 οικονομολόγων που συμμετείχαν στην έρευνα, εκτιμώντας πως ενώ η Ελλάδα παραμένει πρόβλημα δεν επηρεάσει την οικονομία της ευρωζώνης.

Μοιρασμένοι, ωστόσο, οι αναλυτές λένε πως δεν θα μολυνθεί η ευρωζώνη από μια χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά άλλοι λένε πως θα αποφευχθεί το Grexit, ακόμα κι αν υπάρξει στάση πληρωμών, αφού κανείς δεν θέλει στην ευρωζώνη να πάρει την ευθύνη για τις επιπτώσεις.

Δείτε το βίντεο του Bloombreg

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: Προς προκαταρκτική συμφωνία το Σαββατοκύριακο

Η βουτιά σε καταθέσεις και ΑΕΠ σε δυο εικόνες

Ο Νίκος Χατζηνικολάου για τις επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου Grexit – ΒΙΝΤΕΟ

Άρθρο “φωτιά” του Λαφαζάνη: Αδόκιμος ο όρος “έντιμος συμβιβασμός”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ