Τέλη κυκλοφορίας 2023: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια στο myCAR – Οι τρόποι πληρωμής

τέλη κυκλοφορίας

τέλη κυκλοφορίας

Αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ  “myCAR” τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023.

Παράλληλα επισημαίνεται πως οι υπόχρεοι θα πρέπει να τα εξοφλήσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 εάν δεν δοθεί κάποια παράταση από το υπουργείο Οικονομικών.  Επίσης σημειώνεται ότι μέσω της πλατφόρμας οι ιδιοκτήτες των ΙΧ  έχουν τη δυνατότητα να:

Πατήστε εδώ για να εισέλθετε στην σχετική εφαρμογή

Μεταξύ άλλων οι ο φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για τα τέλη κυκλοφορίας τα εξής:

ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ

Με δύο τρόπους μπορούν να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες των ΙΧ.

A’ τρόπος: Με τη χρήση κωδικών taxisnet  

Β’ τρόπος:  Χωρίς τη χρήση κωδικών taxisnet 

Δείτε παρακάτω το έντυπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του έτους 2023 

 

ΤΑ ΠΟΣΑ

Τα ποσά που θα καταβάλουν φέτος οι υπόχρεοι για τα τέλη κυκλοφορίας είναι ίδια με αυτά που κατέβαλαν για το 2022.Αναλυτικά, τα ποσά που θα κληθεί να πληρώσει ο κάτοχος κάθε οχήματος για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023 είναι τα εξής:

1.Ταξινόμηση 1.11.2010 – 31.12.2020

2. Ταξινόμηση 1.1.2021 έως σήμερα

3. Ταξινόμηση έως 31.12.2000

4. Ταξινόμηση 1.1.2001 – 31.12.2005

5. Ταξινόμηση 1.1.2006 – 31.10.2010

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ

Σε καθεστώς ακινησίας μπορούν να θέσουν το όχημα τους οι ιδιοκτήτες των ΙΧ και να γλιτώσουν από την καταβολή των τελών. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματός τους στην  εφαρμογή myCar και θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

α) τον Τ.Κ. της περιοχής,

β) την οδό,

γ) τον αριθμό

 

TΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα θα βρεθούν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ  που θα πληρώσουν εκπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και οι «πονηροί» που θα μετακινήσουν το όχημά τους, ενώ το έχουν θέσει σε καθεστώς ακινησίας. Αναλυτικά:

Α. Εκπρόθεσμη πληρωμή τελών 

Ο ιδιοκτήτης ΙΧ που θα εξοφλήσει εκπρόθεσμα τα τέλη, θα καταβάλει το διπλάσιο ποσό. Αναλυτικά τα πρόστιμα διαμορφώνονται ως εξής:

Β. Για ψηφιακή ακινησία 

“Βαριές καμπάνες” έρχονται και για τους  ιδιοκτήτες των ΙΧ που θα μετακινήσουν το όχημά τους, ενώ το έχουν θέσει ψηφιακά σε ακινησία.

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, όχημα για το οποίο έχει δηλωθεί ακινησία, εάν εντοπισθεί στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα και από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, είτε να κυκλοφορεί είτε να φέρει πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, αίρεται αυτοδικαίως η ακινησία και επιβάλλονται από την ΑΑΔΕ, πέραν των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου μη καταβολής αυτών που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, και διοικητικό πρόστιμο ίσο με 10.000  ευρώ. 

Σε περίπτωση υποτροπής, το παραπάνω πρόστιμο τριπλασιάζεται, δηλαδή επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ίσο με  30.000  ευρώ, και, με απόφαση του κατά νόμο αρμοδίου οργάνου, αφαιρείται για τρία έτη το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

Όχημα που εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία ή διερχόμενο, θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

 

 

Exit mobile version