Στουρνάρας:Ο Έλληνας ζει ένα δράμα

Στουρνάρας:Ο Έλληνας ζει ένα δράμα

 

Την πεποίθησή του ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, εξέφρασε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», υποστήριξε ότι ”έχουμε καλύψει το 90% της διαδρομής για την εκταμίευση της δόσης και θα ήταν σπατάλη εθνικής προσπάθειας, εάν αποτύχουμε τώρα”.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ”χρήσιμη” για την Ελλάδα, τη Σύνοδο Κορυφής, υπογραμμίζοντας ότι ”πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν μείνει ώστε να εισρεύσουν στη χώρα τα απαιτούμενα κεφάλαια για την σταθεροποίηση της οικονομίας”.

”Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως δεν θα χρειαστεί άλλη σύνοδος κορυφής για να υπάρξει η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ”, επισήμανε ο Γιάννης Στουρνάρας, συμπληρώνοντας ”μόλις βγει η θετική έκθεση της τρόικας θα προχωρήσει η εκταμίευση χωρίς άλλη καθυστέρηση”.

Όσο για τη στάση των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ”όλοι αναγνώρισαν, όλοι ανεξαιρέτως ότι έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Επισήμανα ότι μόλις υπάρξει θετική έκθεση της τρόικας θα πρέπει να επισπευστεί, άμεσα η δόση, διότι η οικονομία βρίσκεται στα όριά της. Το αίμα της οικονομίας που είναι η ρευστότητα βρίσκεται στο μηδέν. Η ανεργία είναι εφιαλτική. Σβήνεται το δικαίωμα των νέων για όνειρα. Ο κάθε Ελληνας ζει κάθε μέρα ένα δράμα. Αυτό δεν είναι Ευρώπη”.

Επίσης, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική την ανταπόκριση που βρήκε από τους εταίρους, λέγοντας πως ”υπήρξε απ’ όλους κατανόηση η οποία μάλιστα εκφράστηκε και στην επίσημη δήλωση της Ευρωζώνης”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ