Στουρνάρας: Δεν βλέπω μέτρα στον ορίζοντα

Στουρνάρας: Δεν βλέπω μέτρα στον ορίζοντα

 

Το ενδεχόμενο νέων μέτρων απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν βλέπω μέτρα στον ορίζοντα».

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση πως η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει και τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα από το παρελθόν.

Παράλληλα, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 34χρονου χθες βράδυ στο Κερατσίνι, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή των κ.κ. Βενιζέλου και Σταϊκούρα.

 

Ακολουθεί ο διάλογος με τους δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, θα υπάρξουν νέα μέτρα; Μετά τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, επειδή δεν το καταλάβαμε, ο κ. Barrosso δεν το ξεκαθάρισε. Υπάρχει ενδεχόμενο να ξεπεραστούν όλα αυτά χωρίς μέτρα;

Ι. Στουρνάρας: Τι μέτρα; Μια χαρά πάμε τώρα. Η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει σε μερικές ημέρες. Δε βλέπω μέτρα στον ορίζοντα.

Δημοσιογράφος: Ο κ. Barrosso δεν το ξεκαθάρισε. Λέει πρώτα η τρόικα. Κρύβει κάτι αυτό;

Ι. Στουρνάρας: Ένα πράγμα θα σας πω, ότι τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα από το παρελθόν. Αυτό νομίζω θα καθορίσει το τι θα γίνει από τώρα και στο εξής.

Δημοσιογράφος: Η πολιτική σταθερότητα σας απασχολεί, κύριε υπουργέ;

Ι. Στουρνάρας: Όχι, νομίζω μια χαρά είναι η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα. Βέβαια, προσωπικά, στεναχωρήθηκα πάρα πολύ γι’ αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε χθες. Νομίζω ότι έγιναν δηλώσεις γι’ αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε χθες από τους αρμόδιους υπουργούς. Προσωπικά θέλω να πω ότι το θεωρώ πραγματικά αποτρόπαιο το έγκλημα και μία κακοφωνία στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, που βλάπτει την Ελλάδα, άρα θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ