Στη Βουλή σήμερα η “μάχη” για την οικονομία και τις αυξήσεις τιμών

Σήμερα στις 12:15 μ.μ. θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης για το θέμα των αυξήσεων τιμών που έχει προκαλέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφέρει εκτενώς τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη των πιο αδύναμων πολιτών αλλά και το σύνολο των κυβερνητικών επιχειρημάτων που σχετίζονται με την κατάσταση της οικονομίας εντός της οποίας αντιμετωπίζεται το θέμα της αύξησης των τιμών.

Ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στο διεθνές πρόβλημα της αύξησης των τιμών αλλά συγχρόνως θα μιλήσει και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παραθέσει και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης τα οποία θα ισχύσουν τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο για όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας στη χαμηλή τάση και τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης-αυξήσεις τιμών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναλυτικά:

-Αύξηση κρατικής επιδότησης στα 39 ευρώ τον μήνα από 18 ευρώ σε όλους τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας στη χαμηλή τάση για τις πρώτες 300 kWh.

-Η επιδότηση ρεύματος για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου διαμορφώνεται σε 45 ευρώ τον μήνα από 24 ευρώ.

-Αναστέλλεται η χρέωση των τελών χρήσης δικτύου για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου, .Κατά αυτόν τον τρόπο , ένα νοικοκυριό με μέση κατανάλωση δύο θερμικών MWh τον μήνα θα δει μείωση στον λογαριασμό του από 20 ευρώ έως 40 ευρώ τον μήνα. Τα τέλη χρήσης θα επιβληθούν σταδιακά από το επόμενο έτος όταν αποκλιμακωθούν οι διεθνείς τιμές φυσικού αερίου.

-Αναστέλλεται για χρονική περίοδο 5 μηνών (από τον Νοέμβριο 2021 έως και τον Μάρτιο 2022) η πληρωμή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) για επιχειρήσεις με βιομηχανικές χρήσεις χαμηλής και μέσης τάσης καθώς και λοιπές χρήσεις Μέσης Τάσης. Οι χρεώσεις ΥΚΩ για τις επιχειρήσεις αυτές ανέρχονται σε 63 εκατ. ευρώ και θα καταβληθούν όταν θα αποκλιμακωθούν οι τιμές στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αξιολογώντας τις ανάγκες του σχετικού ειδικού λογαριασμού.

Η συνάντηση Μητσοτάκη με Βαρθολομαίο

Στις 5 μ.μ. ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κυριάκος Μητσοτάκης -αυξήσεις τιμών

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ