Ουισκόνσιν: Ο ράπερ που είναι ύποπτος για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση

Ένας ράπερ είναι ο βασικός ύποπτος για την εισβολή με αυτοκίνητο σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση με παιδιά στο Ουισκόνσιν, στις βόρειες ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, δράστης της σοκαριστικής επίθεσης είναι πιθανόν ο 38χρονος ράπερ Darrell Brooks που είναι γνωστός ως “Mathboi Fly”. Μάλιστα σε βίντεο κλιπ του φαίνεται να τραγουδά μπροστά από ένα κόκκινο SUV, ίδιο με αυτό που παρέσυρε παιδιά και ενήλικους στην Γουόκεσα.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίσθηκαν όταν το όχημα έπεσε πάνω σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα της πολιτείας Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση της Γουόκεσα.

Αυτό είναι το βίντεο κλιπ που τραγουδά μπροστά από το αμάξι

Τρόμος σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Ουισκόνσιν

Τρόμος στο Ουισκόνσιν στις βόρειες ΗΠΑ όπου ένα κόκκινο αυτοκίνητο τύπου SUV μπούκαρε σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση στην οποία συμμετείχαν μικρές μαθήτριες με πομ-πομ.

Το περιστατικό έγινε χθες Κυριακή και σύμφωνα με την αστυνομία έχουν τραυματιστεί πάνω από 28 άτομα, ενώ υπάρχουν και θάνατοι.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από το FOX6 News Milwaukee

Ο Νταν Τόμσον, ο αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη των 72.000 κατοίκων, κάπου 32 χιλιόμετρα από το Μιλγουόκι, δήλωσε πως πρόσωπο ενδιαφέροντος έχει τεθεί υπό κράτηση και ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

«Το όχημα χτύπησε πάνω από 20 ανθρώπους. Αρκετά θύματα είναι παιδιά και υπάρχουν ορισμένοι θάνατοι», δήλωσε ο κ. Τόμσον σε δημοσιογράφους. Όταν ρωτήθηκε πόσοι είναι οι νεκροί, ο αρχηγός της αστυνομίας περιορίστηκε να πει πως «δεν έχω ακριβή αριθμό αυτή τη στιγμή». Πρόσθεσε πως δεν είναι ακόμη σαφές εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια. Σημείωσε ότι η εντολή που είχε δοθεί στους πολίτες στο κέντρο της πόλης να αναζητήσουν το κοντινότερο καταφύγιο έχει πλέον αρθεί.

Ο κ. Τόμσον επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του κόκκινου SUV, χωρίς να τραυματιστεί κανένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην παρέλαση ή την παρακολουθούσαν. Συμπλήρωσε πως εξ όσων γνωρίζει, δεν υπήρξαν πυρά μέσα από το όχημα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, το SUV εικονίζεται να κινείται με ταχύτητα προς τα νώτα ανθρώπων που παρελαύνουν και χτυπάει πάνω από δέκα. Θεατές τρέχουν να προσφέρουν βοήθεια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ