Στασινόπουλος:Aκόμα περιμένω τον Διώτη να με ενημερώσει

Στασινόπουλος:Aκόμα περιμένω τον Διώτη να με ενημερώσει

”Βόμβες” έριξε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, λέγοντας πως δεν είχε καμία ενημέρωση για τα κομβικά εκκρεμή ζητήματα της υπηρεσίας από τον προκάτοχό του Ιωάννη Διώτη.

Μιλώντας στο BEST TV ο κ. Στασινόπουλος, τόνισε ότι ήταν εύκολο να ενημερωθεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες όταν ανέλαβε καθήκοντα, όμως υπογράμμισε, αναφερόμενος στο περιβόητο “φλασάκι” ότι «οι υπηρεσιακοί παράγοντες σε ενημερώνουν για θέματα που ενεργούν κάποια θέματα τα έχει ο Γραμματέας, άρα.. καταλαβαίνετε. Εγώ από τον κ. Διώτη παρέλαβα έναν φάκελο με ένα cd με ονόματα που είχε και το Υπουργείο και η ΓΓΠΣ και τίποτα άλλο. Δηλαδή στην ουσία δεν μου άφησε απολύτως τίποτα».

Και μάλιστα παρά το αίτημα που υπήρξε από μέρους του για να γίνει κάτι τέτοιο, όπως είπε, ”…απέφυγε να με συναντήσει. Του τόνισα πως η πόρτα μου είναι ανοιχτή για να ενημερώσει, όμως ακόμη περιμένω να έρθει’».

«’Έχετε αισθανθεί τη μοναξιά; Φανταστείτε τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ να είναι ολομόναχος να μην έχει καμία ενημέρωση και να προσπαθεί να ενημερωθεί…» ανέφερε ο κ. Στασινόπουλος.

Ο Ειδικός Γραμματέας τόνισε στην συνέχεια πως πρώτη προτεραιότητα είναι εκείνοι που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό «…Πρώτος δήλωσα πως έχουμε ονόματα 54.000 Ελλήνων που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αυτό μπορεί να μείνει στη μέση; Τί θα πούμε στην κοινωνία; Ξεκινάμε. Πιστεύω λοιπόν πολύ σύντομα, σε ημέρες θα στείλουμε τα πρώτα ειδοποιητήρια σε αυτούς που δεν καλύπτονται από τα εισοδήματά τους. Όσοι δεν… υπακούσουν θα εφαρμόσουμε αυτά που λέει ο νόμος, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, λογαριασμών και όσο πιο βαθιά μπορεί θα γίνει έλεγχος’».

«’Θέλω να κάνω ένα βήμα για να παταχθεί η φοροδιαφυγή” σημείωσε ο κ. Στασινόπουλος και τόνισε προς αυτήν την κατεύθυνση υπάρχει και πολιτική βούληση. ”Υπάρχει το πράσινο φως να προχωρήσουμε. Καμία ανοχή».

Σε ότι αφορά τη λίστα με τους πολιτικούς που φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ επισήμανε: «’Η λίστα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δεν είναι λίστα του ΣΔΟΕ”, υπογράμμισε στην συνέχεια, ”δεν την έχω υπογράψει ποτέ, δεν έπεσε στην αντίληψή μου. Εμείς ελέγχουμε πολιτικούς από διάφορους φακέλους,. Τώρα ποιός έκανε αυτή τη λίστα είναι υπό διερεύνηση. Εγώ δεν έχω δικαίωμα να πω ονόματα. Υπάρχει φορολογικό απόρρητο και οι έλεγχοι είναι σε εξέλιξη».

”Είμαι αποφασισμένος να πάω μέχρι κάτω. Οι ένοχοι θα πληρώσουν’», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινόπουλος.  

 

Πηγή:best-tv.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ