Σάλο έχουν προκαλέσει οι «Τάφοι των Βενιζέλων»

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «άνθρακες τον θησαυρό» δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδας των Χανίων για «δήθεν παραχώρηση στην ΕΤΑΔ για ιδιωτικοποίηση της έκτασης στην οποία βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων».

Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει χαρακτηριστικά: «”Άνθρακες ο θησαυρός” αποδεικνύεται για την εφημερίδα Χανιώτικα Νέα και όσα Μέσα Ενημέρωσης αναπαράγουν την είδηση, «η δήθεν παραχώρηση στην ΕΤΑΔ για ιδιωτικοποίηση της έκτασης στην οποία βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων στα Χανιά». 

Μάλιστα το υπουργείο επικαλείται σειρά εγράφων σύμφωνα με τα οποία η έκταση στην οποία βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων από το 2014. 

Παραδέχεται ωστόσο, ότι ακόμη δεν είχε γίνει η μετεγγραφή του ακινήτου, και ακριβώς αυτό είναι το στοιχείο που προκάλεσε την ανησυχία στα Χανιά, αφού τυπικά η έκταση ανήκει στον ΕΟΤ και συνεπώς θα περνούσε στο υπερταμείο. 

Το υπουργείο Οικονομικών επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη στο δήμο Χανίων για το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μετεγγραφή, ενώ δεν παραλείπει να κάνει λόγο για κατασκευαστές ειδήσεων που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Στίγκλιτς: Η Ελλάδα πληρώνει τις συνέπειες της κακής διαχείρισης

Αλλαγές στο νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομίας

Φορο-τσουνάμι για μισθωτούς και συνταξιούχους στα νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ