Ψάχνουν 6 εκατ. ευρώ…

Ψάχνουν 6 εκατ. ευρώ…

Στη δίνη του μεγαλύτεροι οικονομικού σκανδάλου της ιστορίας της έχει περιέλθει η Μύκονος, όπου το όργιο διαφθοράς στο δήμο, ύψους τουλάχιστον 6 εκατομμυρίων ευρώ, έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε μεγαλοσχήμονες παράγοντες του κοσμοπολίτικου νησιού, οι οποίοι έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Στην υπόθεση κατηγορούνται για κακουργήματα ο νυν και ο τέως δήμαρχος Μυκόνου, δύο αντιδήμαρχοι και τρεις υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου, δύο εκ των οποίων προφυλακίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Το σκάνδαλο που αφορά στην περίοδο 2002-2010, συμπληρώνεται από υπεξαιρέσεις εσόδων ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τέλη και μισθώσεις ακινήτων και παραλιών του δήμου, ύποπτες “διαγραφές” προστίμων για παραβάσεις επιχειρηματιών, καθώς και πλαστογραφήσεις αποδείξεων και προβληματικούς βεβαιωτικούς καταλόγους.

Σύμφωνα με την έρευνα, για οκτώ χρόνια το νησί των ανέμων εμφάνιζε τεράστιες δυσκολίες στην είσπραξη φόρων από ξενοδοχεία, ανάμεσά τους χλιδάτα καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μόνο 1,7 εκατ. ευρώ κατέληξαν, σύμφωνα με την έρευνα, στις τσέπες δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι πλαστογραφούσαν όλο αυτό το διάστημα αποδείξεις από τις πληρωμές του τέλους παρεπιδημούντων και από μισθώσεις παραλιών.

Από τα ταμεία εξαφανίστηκαν άλλα 4,5 εκατ. ευρώ, με τις αρχές να μην έχουν μέχρι στιγμής εξακριβώσει ποιοι είναι οι υπαίτιοι.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ