Πρωτοσέλιδο στη Γερμανία ο Λαυρεντιάδης

Πρωτοσέλιδο στη Γερμανία ο Λαυρεντιάδης

 

 

Πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Αθηναίος τραπεζίτης φέρεται να έχει υπεξαιρέσει εκατομμύρια ευρώ και οδηγείται στη φυλακή» αναφέρεται στη σύλληψη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καθώς επίσης και στις συλλήψεις μελών του Δ.Σ. της Proton Bank κατόπιν σχετικών ενταλμάτων της ειδικής ανακρίτριας Αθηνών.

Η εφημερίδα αναφέρεται στις κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, που αποδίδονται στον επιχειρηματία και επισημαίνει ότι θεωρείτο ύποπτος φυγής.

«Η Ελλάδα βρίσκεται υπό διεθνή πίεση προκειμένου να ελέγξει τους πλούσιους Έλληνες», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η αρθρογράφος. «H φοροδιαφυγή και η μεταφορά μεγάλων ποσών στο εξωτερικό υπήρξαν συνήθεις πρακτικές. Ελληνικές κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης ανέχονταν τέτοιες καταστάσεις για δεκαετίες. Λίστα με 2000 ονόματα κατόχων ελβετικών λογαριασμών της HSBC πέρασαν από τα χέρια Ελλήνων υπουργών Οικονομικών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων, χωρίς να δοθεί συνέχεια. Στη λίστα αυτή βρίσκεται και το όνομα του Λαυρεντιάδη».

Και η δημοσιογράφος καταλήγει: «Με αυτή την κίνηση αστραπή στην Αθήνα η ελληνική δικαιοσύνη, που κατηγορείται για κωλυσιεργία σ’ ότι αφορά τους φοροφυγάδες, θέλει αυτή τη φορά προφανώς να δώσει το παράδειγμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung, με τη σύλληψη του πρώην τραπεζίτη αυξάνεται η πίεση σε άλλους 26 υπόπτους προκειμένου να συνεργαστούν με τις αρχές.

 

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ