Διοικητής ΟΑΕΔ στον RealFm: Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού

Όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που “τρέχει” ο ΟΑΕΔ περιέγραψε στον RealFm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου, ο διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής καθώς ενισχύει τις επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες ιδιαίτερα φέτος έχουν αντιμετωπίσει εξαιρετικές δυσκολίες. Οπότε φέτος έχουμε δημιουργήσει ένα ενισχυμένο και διευρυμένο πρόγραμμα”.

Περιγράφοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είπε τα εξής: “Πρώτον, έχουμε τριπλασιάσει τους πόρους από 10 εκατ. ευρώ στα 30 εκατ. ευρώ. Δεύτερον, επιδοτούμε για πρώτη φορά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Τρίτον, αυξάνουμε την επιδότηση σε ξενοδοχεία 2-5 αστέρων. Τέταρτον, μειώνουμε την ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία, Πέμπτον υπερδιπλασιάζουμε τους δικαιούχους και ωφελούμενους καθώς μοιράζονται 300.000 επιταγές. Έκτον, αυξάνουμε τη μέγιστη διάρκεια των διανυκτερεύσεων. Έβδομον, για πρώτη φορά σε πέντε νησιά θα προσθέσουμε και τον νομό Έβρου”.

Σε ερώτηση για τις προϋποθέσεις ο κ. Πρωτοψάλτης απάντησε το εξής: “έχουμε μια μοριοδότηση που λαμβάνει υπόψη στοιχεία οικονομικής, οικογενειακής και ασφαλιστικής κατάστασης. Συγκεκριμένα το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των ανήλικων παιδιών, τον αριθμό των μερών ασφάλισης και τον χρόνο συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας”. Όπως πρόσθεσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ “οπότε κάνουν όλοι τις αιτήσεις, γίνεται η μοριοδότηση και βγαίνουν οι δικαιούχοι. Λόγω του υπερδιπλασιασμού των επιταγών, φέτος αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων του πακέτου. Για να κάνει κάποιος αίτηση πρέπει να έχει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης στον ΕΦΚΑ την προηγούμενη χρονιά ή να έχει γραφτεί και να παίρνει επίδομα ανεργίας τουλάχιστον για δύο μήνες αν είναι άνεργος”.

Ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε ότι “δεν υπάρχει περιορισμός όσον αφορά στο εισόδημα, απλώς η μοριοδότηση σταματά στα 30.000 ευρώ. Αν κάποιος έχει παραπάνω εισόδημα, δεν θα πάρει μοριοδότηση όσον αφορά στο εισόδημα αλλά μπορεί να λάβει για παράδειγμα από τον αριθμό των ανήλικων παιδιών”.

Ο κ. Πρωτοψάλτης είπε ότι το εν λόγω πρόγραμμα δεν είναι για συνταξιούχους, αλλά για εργαζομένους και ανέργους, ενώ είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις αιτήσεις, υπολογίζοντας ότι θα ανοίξουν περίπου στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ