Πρώτα ευχαριστίες, μετά αγωγές

Πρώτα ευχαριστίες, μετά αγωγές

 

Μετά τις ευχαριστίες ήρθαν οι αγωγές στην «κόντρα» που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα, με αφορμή το «κούρεμα» των αποθεματικών του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), μεταξύ της τέως προέδρου Ελένης Σπανοπούλου και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου.

Όπως αποκαλύπτεται από την αλληλογραφία μεταξύ των δυο πλευρών η κυρία Ελένη Σπανοπούλου τον Νοέμβριο του 2011, όταν ήδη συζητούνταν έντονα η προοπτική κουρέματος των ομολόγων, με επιστολή της προς την Τράπεζα της Ελλάδος εξέφραζε την …ευγνωμοσύνη της για τη συνεργασία της με τον κ. Προβόπουλο.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έπραξε συν τω νόμω και θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την ανταπόκριση που δείξατε σε ένα θέμα μείζονος σημασίας για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού μας αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας. Έχω τη βεβαιότητα ότι η ΤτΕ και η διοίκησή της θα πράξουν τα δέοντα για την καλύτερη διασφάλιση του Κοινού Κεφαλαίου των ΦΚΑ που δεν είναι επενδυτικό προϊόν αλλά οι αποταμιεύσεις ζωής για το σύνολο των ασφαλισμένων μελών μας», έγραφε η κυρία Σπανοπούλου αναφορικά με την άμεση ανταπόκριση της ΤτΕ στο αίτημα της να πληροφορηθεί το ύψος των αποθεματικών του οργανισμού που έχουν επενδυθεί σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Η ΤτΕ είχε απαντήσει αμέσως στο ερώτημα της τέως προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ αποστέλλοντάς της αναλυτικό πίνακα με τις επενδύσεις του Κοινού Κεφαλαίου σε ομόλογα. Μήνες αργότερα η τέως πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ ξεκίνησε «πόλεμο» κατά της ΤτΕ και προσωπικά κατά του διοικητή της Γιώργου Προβόπουλου με το αιτιολογικό ότι τα αποθέματα του Κοινού Κεφαλαίου, μεταξύ των οποίων και τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ, επενδύονταν σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου κάτι που ωστόσο γνώριζε.

Όπως είναι γνωστό ο ΕΔΟΕΑΠ, επί προεδρίας της κυρίας Σπανοπούλου, κατέθεσε αγωγή αποζημιώσεως κατά του ελληνικού δημοσίου ύψους 71.235.247 ευρώ για το «κούρεμα» των αποθεματικών του και παράλληλα υπέβαλε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατηγορώντας για το κούρεμα των ομολόγων τον ίδιο τον διοικητή της ΤτΕ. 

Με συνέντευξή της στη RealΝews η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ είχε αναφερθεί στις κατηγορίες που δέχεται από μερίδα των ασφαλιζομένων για τις ευθύνες που φέρει για την μείωση των αποθεματικών του Ταμείου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Οι κατηγορίες αυτές ήταν και παραμένουν ατεκμηρίωτες. Η Διοίκηση αντέδρασε, κατήγγειλε και αγωνίζεται από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα. Το PSI δεν το δεχόμαστε και δεν πρέπει να το δεχθεί κανένα Ταμείο. Απαντώ, λοιπόν, δημόσια κ. Προβόπουλε: Επειδή το Κοινό Κεφάλαιο που αδιαφανώς διαχειριστήκατε ανήκει στους Έλληνες και επειδή ο ΕΔΟΕΑΠ ανήκει στους ανθρώπους της ενημέρωσης, ακόμη κι αυτούς που ελέγχετε, είναι ώρα να παραδεχθείτε ότι με μια υπογραφή σας καταδικάσατε όλα τα Ταμεία της χώρας σε θάνατο από οικονομική ασφυξία».

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ