Πιτσιλής στον Realfm 97,8: Δεν θα δοθεί παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών – Εντατικοί οι έλεγχοι

Δεν θα δοθεί νέα παράταση στη διαδικασία διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές ξεκαθάρισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Έχουμε 190.000 ταμειακές μηχανές ήδη συνδεδεμένες και για τις υπόλοιπες, στη μεγάλη πλειονότητά τους υπάρχει ήδη ένα ραντεβού. Μόλις ένα 7-7,5% δεν έχει κάνει κάτι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιλής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έχουμε περισσότερους από 3.700 ελέγχους στο πεδίο (σε υπαίθριες αγορές, λαϊκές αγορές, ταξί κλπ) για να δούμε εάν έχουν πάρει POS και ταυτόχρονα 4.500 τηλεφωνικές κλήσεις σε επιχειρήσεις με τζίρο έως 1 εκατ. ευρώ. Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί».

Όπως διευκρίνισε οι έλεγχοι στο πεδίο δείχνουν εικόνα συμμόρφωσης, ενώ συνέστησε στους επαγγελματίες να μην αφήσουν τη διασύνδεση τελευταία στιγμή, καθώς όπως είπε «δεν υπάρχει κανένα χρονικό περιθώριο για παράταση».

«Το έργο είναι καθοριστικό για την οικονομία, τις επιχειρήσεις, καθοριστικό στην πάταξη της φοροδιαφυγής και ταυτόχρονα είναι έργο του Ταμείου Ανάκαμψης, άρα οι προθεσμίες πρέπει να τηρηθούν» υποστήριξε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Γνωστοποίησε παράλληλα ότι περισσότεροι από 350 χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή My AADE στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να εξοφλούν υποχρεώσεις και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις, προσωποποιημένες και γενικές.

«Τέλος Μαρτίου στείλαμε 300.000 ειδοποιήσεις. Τη συγκεκριμένη εφαρμογή την θεωρούμε ψηφιακό βοηθό του πολίτη για την τακτοποίηση των υποχρεώσεών του. Επίσης επειδή κυκλοφορούν διάφοροι επιτήδειοι που στέλνουν μηνύματα για επιστροφές φόρου κλπ, να ξέρουν οι πολίτες ότι μιλάνε με εμάς. Είναι επίσημη και ελεγμένη εφαρμογή» υποστήριξε ο κ. Πιτσιλής.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ