Η δήλωση Πέτσα για τον Μάρξ και η απάντηση Τσακαλώτου

Την μαρξιστική λογική χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας για να  εξηγήσει γιατί δεν έχει καταφέρει η Ελλάδα να ισορροπήσει το ζήτημα της ακρίβειας αλλά και την αποκατάσταση των μισθών  στην αγορά εργασίας αλλά και γιατί χρησιμοποιεί  επιδοματική πολιτική.

Όπως  είπε στον ΑΝΤ1,  ο Μάρξ  έλεγε ότι μειώνεται η εισοδηματική ανισότητά ή  ότι θα βελτιωθούν οι συνθήκες στην αγορά εργασίας όταν μειώνεται ο εφεδρικός στρατός της ανεργίας . Και το πετυχαίνει αυτή η κυβέρνηση, μειώνοντας την ανεργία -εμμέσως υπάρχει μια πίεση για αύξηση των μισθών βιώσιμα  , συμπλήρωσε.

” Επίσης η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για να αυξηθούν όλοι οι μισθοί .Γιατί πάνω στον κατώτατο μισθό υπολογίζονται και οι υπόλοιπες ενισχύσεις σε εισοδηματική κλίμακα”, συμπλήρωσε .

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν  η αύξηση που θα γίνει το Μάιο θα καλύπτει  τις βασικές  ανάγκες των πολιτών  με αυτήν τη έκρηξη ακρίβειας.  ” Θα βοηθήσει σίγουρα , θα δούμε σε ποιο ύψος θα είναι η αύξηση . Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβουμε όλοι είναι ότι είναι απαράδεκτο να μπορεί να σχεδιάσει ένας νέος άνθρωπος τη ζωή του τα επόμενα χρόνια και  να είναι εγκλωβισμένος σε αυτές τις αποδοχές .Επομένως έχει μεγάλη σημασία να αυξηθούν οι αποδοχές αλλά κυρίως να δοθούν ευκαιρίες . Και ευκαιρίες δίνονται όταν γίνονται επενδύσεις στη χώρα όπως αυτές που γίνονται τα τελευταία χρόνια ευτυχώς .Ευκαιρίες δίνονται όταν υπάρχει ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα .Πιστεύω ό,τι κάνουμε βήματα σε αυτό.  Και ευκαιρίες δίνονται όταν παύουν να υπάρχουν  διάφοροι διαχωρισμοί στο εργασιακό περιβάλλον  και σε αυτό το επίπεδο έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα μπροστά  ακόμη και για τη ανισότητα των φύλων αλλά και για τα θέματα που έχουν να κάνουν με οποιαδήποτε διάκριση  στον χώρο εργασίας .Όλα αυτά είναι πακέτο μαζί , το οποίο θα δώσει μια προοπτική κυρίως στους νέους μας ΄γιατί αυτή την στιγμή νιώθουν  ότι το  πολιτικό σύστημα τους είχε αφήσει τα προηγούμενα χρόνια απέξω. Ωστόσο το αυτό δεν συμβαίνει πια” .

 Τσακαλώτος: Αντί να δώσει η κυβέρνηση περισσότερα στον κόσμο που του τελειώνει ο μισθός στις 15 του μήνα δίνει ελαφρύνσεις σε όσους έχουν δεκάδες σπίτια

” Σήμερα ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μαρξιστική πολιτική” , ανέφερε  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας ότι ” με αυτή τη λογική, τα 13 ευρώ τον μήνα είναι σοβαρή και επαρκής ενίσχυση, η λύση στην ακρίβεια είναι το να κρατάμε μικρό καλάθι, και η γη είναι επίπεδη” .

” Να σοβαρευτούμε. Είπα και χθες, και δεν θα κουραστούμε να το λέμε, ότι τα μέτρα και είναι απόλυτα ανεπαρκή, και έρχονται πολύ αργά. Όσο και αν σπεύδουν κάθε τρεις μέρες να ανακαλύπτουν “αποστάσεις” μου, η πραγματικότητα της αδιαφορίας και της κοροϊδίας Μητσοτάκη δεν κρύβονται», σημειώνει, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «έχει χάσει τελείως την επαφή με την πραγματικότητα” .

” Αντί να δώσει περισσότερα στον κόσμο που του τελειώνει ο μισθός στις 15 του μήνα δίνει ελαφρύνσεις σε όσους έχουν δεκάδες σπίτια. Ζούνε σε άλλον κόσμο»,  συμπλήρωσε και τόνισε : «Οι δήθεν ενισχύσεις που δίνει κάθε φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποσπασματικές και απέχουν παρασάγγας από την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση μας σε ευάλωτους, μικρομεσαίους, ανέργους, συνταξιούχους».

«Μπορεί λοιπόν οι πολιτικές της ΝΔ να αναγκάζουν τον κόσμο να κρατάει μικρό καλάθι στο σουπερμάρκετ αλλά ο κόσμος θα αναγκάσει τη ΝΔ να κρατήσει μικρό καλάθι στις εκλογές. Και τότε τον κ. Πέτσα δεν θα τον σώζει ούτε η λίστα του», κατέληξε  ο Τσακαλώτος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ