Πετρόπουλος: Αίσιο τέλος στην αξιολόγηση πριν από το Πάσχα

Να συνεκτιμηθεί και να επιμεριστεί η ευθύνη σε αυτούς που δυσκολεύουν την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, τόνισε μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι πριν από το Πάσχα θα δοθεί αίσιο τέλος στο θέμα της αξιολόγησης.

“Να μην ζητηθεί από την Ελλάδα το οποιοδήποτε κόστος προκύψει απ’ αυτή την καθυστέρηση. Πρέπει να επιμεριστεί σ’ εκείνους που έχουν την ευθύνη” υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος.

Επεσήμανε δε, ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση του χρηματοδοτικού προγράμματος προκύπτει κόστος για τη χώρα καθώς -όπως είπε- δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας και χρηματοδότηση των παραγωγικών σχεδίων που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση.

“Είμαι βέβαιος ότι δεν θα περάσει και το Πάσχα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, το οποίο θα είναι Πάσχα – ανάστασης για την οικονομία” σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης τηρείται η συμφωνία με τους θεσμούς.

Σχολιάζοντας άρθρο του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξει θετική αντιμετώπιση της Ελλάδας στο θέμα της αξιολόγησης, εξαιτίας της προσφυγικής πίεσης που δέχεται η χώρα, ο κ. Πετρόπουλος διαφώνησε, λέγοντας ότι η όποια θετική αντιμετώπιση θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και στην τήρηση των δεσμεύσεών της.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται για το δικαίωμα πρώην βουλευτών και δημάρχων να εισπράττουν μέχρι και τρεις συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος υπενθύμισε ότι το τεχνητό όριο που θέτει η κυβέρνηση στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό δεν θα υπερβαίνει τα 3.088 ευρώ για τις πολλαπλές συντάξεις.

“Όσες χωράνε στο όριο αυτό θα λαμβάνονται. Εμείς είπαμε να μην προχωρήσουμε σε περικοπές για όλους, δεν είπαμε για κάποιους να υπάρξει περικοπή και για άλλους όχι. Βάλαμε έναν γενικό κανόνα. Θεωρώ ότι είναι αξιοπρεπές το όριο που έχουμε θέσει” ξεκαθάρισε.

Διαβάστε επίσης:

Έως τέλος Μαρτίου η ευκαιρία για “κούρεμα” χρεών μικρομεσαίων

Πτώση-ρεκόρ στις πωλήσεις νέων ΙΧ

Μείωση του αφορολόγητου ορίου των μισθωτών ζητούν οι δανειστές

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ